Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ Η ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Σε σκληρή «γραμμή» αναμένεται να κινηθούν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή (στις 3 το μεσημέρι) με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστωτές εμφανίζονται αμετακίνητοι ως προς την πραγματοποίηση 4.000 απολύσεων ως το τέλος του 2013 στις οποίες δεν θα περιληφθούν όσοι φύγουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, ούτε οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ούτε καν οι συμβασιούχοι που μένουν στη θέση τους χάρη σε δικαστικές αποφάσεις και οι οποίοι θα βρεθούν στην έξοδο.
Κυβερνητικές πηγές λένε χαρακτηριστικά ότι ακόμη και η παράταση λίγων μηνών που ζητά ο Κ. Μητσοτάκηςγια την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε άλλους 12.500 υπαλλήλους ώστε να μην γίνει το Δεκέμβριο, δύσκολα θα δοθεί, πολύ περισσότερο που υπάρχει δυσπιστία για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να συμπληρώσει το σχετικό κατάλογο.
Κατά τις ίδιες πηγές «αν δεχθεί η Τρόικα το ένα από τα τρία, πάλι καλά να πούμε» για να περιγράψουν την εμμονή των εκπροσώπων των πιστωτών στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ακόμη και το αίτημα για παράταση προκάλεσε εκνευρισμό σε τουλάχιστον έναν από τους εκπροσώπους της Τρόικας κατά τηχθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

aftodioikisi.gr