Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ : ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Οι προφυλακίσεις ΜιχαλολιάκουΠαππάΛαγού, όπως επίσης οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους ΚασιδιάρηΠαναγιώταροΜίχο και το ξετύλιγμα του κουβαριού της εγκληματικής δράσης τηςΧρυσής Αυγής δημιουργούν νέα δεδομένα σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ανεξάρτητα από το πώς τελικά θα διαμορφωθούν τα ποσοστά αυτού του κόμματος (οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση), οι κεντρικοί του σχεδιασμοί έχουν ήδη ανατραπεί.
Για το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου η μάχη της Αθήνας θα ήταν η μητέρα των μαχών. Ο Η. Κασιδιάρης είχε φωνάξει πως «σε λίγο καιρό θα ελέγχουμε τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας«. Και στο παρασκήνιο γίνονταν συζητήσεις της Χρυσής Αυγής με πρώην υπουργούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της ΝΔ, όπως επίσης με στελέχη του ΛΑΟΣ, προκειμένου να κατέβουν ως υποψήφιοι. Αφενός, αυτές οι συνεννοήσεις δυσκολεύουν πλέον αφού πολύ δύσκολα θα πάρει χρίσμα Χρυσής Αυγής κάποιος που προέρχεται από κόμμα του «συνταγματικού τόξου», αφετέρου οι υποψήφιοι της Χ.Α θα βρίσκονται συνεχώς υπό το άγρυπνο μάτι των αρχών για θέματα σεβασμού της έννομης τάξης.
Το βιογραφικό ακόμη και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων θα ψάχνεται ενδελεχώς από τους πολιτικούς αντιπάλους και κάθε σκελετός που βρίσκεται σε ντουλάπι εύκολα θα έρχεται στο φως.
Αυτό που δεν είναι ακόμη σαφές, λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων που αιφνιδίασε την ηγεσία της Χ.Α, είναι αν θα επιλεγούν ως υποψήφιοι -για προφανείς λόγους- κορυφαία πολιτικά πρόσωπα ακόμη και αν βρίσκονται στη φυλακή.
Ο Η. Κασιδιάρης κατέστησε ήδη γνωστό ότι θα διεκδικήσει οπωσδήποτε το Δήμο της Αθήνας με στόχο να μαζέψει αριθμό ψήφων τέτοιο που θα προκαλέσει σοκ στο σύστημα. Αλλά μετά τη σύλληψή του, μπορεί εύλογα κανείς να θεωρήσει ότι η υποψηφιότητά του δεν θα έχει την ίδια δυναμική που είχε πριν. Επίσης, πολλά θα εξαρτηθούν από τις άλλες υποψηφιότητες. Αν ας πούμε βρει απέναντί του τον Νίκο Δένδια(εφόσον επιμείνει το Μαξίμου, γιατί ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται). Αν θα κατέβει ο Γιώργος Καρατζαφέρηςπου μυρίζεται ευκαιρία να καλύψει ένα δυνητικό κενό δεξιά της ΝΔ. Και άλλα «αν» που αυτή τη στιγμή δεν είναι προβλέψιμα.

aftodioikisi.gr