Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

NAYTIKO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ HELMEPA



Η HELMEPA προσφέρει στους αξιωματικούς και στελέχη των εταιρειών μελών της ένα νέο διήμερο Σεμινάριο με τίτλο "MANAGEMENT OF RISK IN SHIPBOARD OPERATIONS". Συγκεκριμένα, το Σεμινάριο θα διεξαχθεί 3 φορές μέχρι το τέλος του έτους στις ημερομηνίες Τετάρτη 30 - Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, Τρίτη 12 - Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και Τρίτη 17 - Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τη σημασία της διαχείρισης του ρίσκου στην πρόληψη ατυχημάτων πάνω στο πλοίο, παρουσιάζοντας τα βασικά βήματα και τις τεχνικές εκτίμησης ρίσκου, παράλληλα με πλούσια παραδείγματα από την εμπειρία της εφαρμογής του σε διαφορετικούς τύπους στόλων από 4 διαφορετικές εταιρείες - μέλη της HELMEPA.

Οι ειδικότεροι εκπαιδευτικοί στόχοι του Σεμιναρίου είναι οι εξής: 

· Η σύνδεση της εκτίμησης ρίσκου με τους τρέχοντες κανονισμούς της ναυτιλίας και η ένταξή του στο γενικότερο πλαίσιο της ασφαλούς διαχείρισης του πλοίου. 

· Η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη λογική και τις βασικές τεχνικές αναγνώρισης κινδύνου και εκτίμησης ρίσκου. 

· H σύνδεση της εκτίμησης ρίσκου με τα υπόλοιπα στάδια μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας διαχείρισης του ρίσκου. 

· Η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την έννοια του περιβαλλοντικού ρίσκου μέσω συγκεκριμένων παραδειγμάτων. 

· Η παρουσίαση εναλλακτικών προσεγγίσεων στη διαχείριση του ρίσκου μέσα από την εμπειρία της εφαρμογής του σε διαφορετικούς τύπους στόλων. 

Τόπος διεξαγωγής είναι τα γραφεία της HELMEPA, Περγάμου 5, Ν. Σμύρνη, 2ος όροφος. 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο της HELMEPA στο τ/φ 210 9343088 ή στο e-mail: training@helmepa.gr training@helmepa.gr>