Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΧΙΟΣ :ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ "ΡΗΜΑΞΑΝ" ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Έτρεχαν και δεν έφταναν τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στη Χίο για να εντοπίσουν τους δράστες της λεηλασίας δυο σχολείων του νησιού. Όμως, όταν κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις δυο υποθέσεις και να βρουν τα κλοπιμαία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με άλλη μια περίπτωση βανδαλισμού!
Μέλη γνωστής οικογένειας τσιγγάνων της Χίου ήταν οι δράστες των δυο κλοπών, που είχαν γίνει τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Οι δυο νεαροί προσήχθησαν στην Ασφάλεια και ομολόγησαν. Οι δράστες είχαν εισβάλει  στο προαύλιο και τις τουαλέτες του νυχτερινού Γυμνασίου Χίου στην περιοχή του Κάμπου και στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Βροντάδου. Και στις δυο περιπτώσεις, είχαν ξηλώσει τους χάλκινους σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και τις βάνες και τις βρύσες, ενώ τα κλοπιμαία βρέθηκαν στα σπίτια τους.
Όμως, την ώρα που οι αστυνομικοί σχημάτιζαν δικογραφία σε βάρος των δραστών, δεχόταν επίθεση το κοντέινερ στο οποίο στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Χίου! Άγνωστοι που αναζητούνται το «βομβάρδισαν» με... μπογιές  και έγραψαν συνθήματα στους περισσότερους οικίσκους.


protothema.gr