Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΚΛΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ :"Colpo grosso" ... Ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ;


Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας: Colpo grosso... ή αδιαφορία;
''Αλαλούμ'' φαίνεται ότι επικρατεί στις Ταμειακές Υπηρεσίες των Δήμων Αθηναίων και Πειραιά...

Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά η αποστολή εκατοντάδων ενημερωτικών σημειωμάτων για κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες, είτε έχουν εξοφληθεί, είτε δεν έχουν κοινοποιηθεί στους "δήθεν" παραβάτες... μετά από έρευνα του epoli.gr, σε συνέχεια επώνυμων καταγγελιών.

Οι Υπηρεσίες ''πετάνε το μπαλάκι'' των ευθυνών στην Τροχαία, η Τροχαία στα ΕΛ.ΤΑ. και τα ΕΛ.ΤΑ. θεωρούν πως, για όλα φταίει η ασυνεννοησία μεταξύ Δήμων και Τροχαίας!

«Μου έστειλαν ενημερωτικό σημείωμα από το Δήμο Πειραιά για κλήση του 2009, την οποία εξόφλησα εντός δεκαημέρου κατά το ήμισυ, όπως προβλέπει ο Νόμος, μέσω των ΕΛ.ΤΑ. Αντί για 40 ευρώ δηλαδή πλήρωσα 20 ευρώ. Τώρα ο Δήμος Πειραιά μου ζήτησε να πληρώσω την αρχική κλήση των 40 ευρώ, αλλιώς κινδυνεύω να διπλοπληρώσω την κλήση με προσαύξηση», σημειώνει στο epoli.gr ο Γ.Μ. και προσθέτει: 

«Ευτυχώς τα ΕΛ.ΤΑ. βρήκαν στο αρχείο τους την απόδειξη πληρωμής της κλήσης, την οποία εγώ - όπως είναι φυσιολογικό - 5 χρόνια μετά δεν είχα και την έστειλα στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Πειραιά. Όταν τους ρώτησα τί έχει συμβεί, η υπάλληλος μου είπε, πως δεν έχει ενημερώσει σχετικά η Τροχαία!».

Σε άλλη περίπτωση, η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα για ανείσπρακτη οφειλή - λόγω παράβασης του Κ.Ο.Κ. - πριν από 3 χρόνια, ενώ η «δήθεν παραβάτης» ουδέποτε έλαβε κλήση από τη Δημοτική Αστυνομία.

«Τη συγκεκριμένη μέρα του 2010 ήμουν στην Οδό Αιόλου και ένας Δημοτικός Αστυνομικός με ενημερώνει να απομακρύνω το όχημά μου, διότι αλλιώς θα με γράψει. Φεύγω αμέσως ευχαριστώντας τον που με ενημέρωσε, χωρίς ασφαλώς να με γράψει. Τώρα 3 χρόνια μετά, καλούμαι να πληρώσω. Γιατί;» αναρωτιέται στο epoli.gr η Θ.Μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα παραπάνω περιστατικά είναι δύο μόνο από τα εκατοντάδες (!) στους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, σύμφωνα με την έρευνά μας, ενώ πολύ πιθανό είναι το ίδιο φαινόμενο να συμβαίνει και σε μικρότερους δήμους.

Σε κάθε περίπτωση, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι πολίτες γίνονται έρμαια της γραφειοκρατίας-αναλγησίας και αναγκάζονται να "εφεύρουν" τρόπο, για να αποδείξουν «πως δεν είναι ελέφαντες!».

Η λογική του «ό,τι αρπάξουμε από τα κορόιδα που θα διπλοπληρώσουν» - όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο epoli.gr οι Γ.Μ. και Θ.Μ. - δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως είναι "colpo grosso" κάποιων Δήμων...


epoli.gr