Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, των υπουργικών αποφάσεων των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και των εγκυκλίων σχετικά με τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών.

Προσφυγή της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της διαθεσιμότητας
Την απόφαση έλαβε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας. Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος, αναμένεται να θέσει το θέμα της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας, της αξιολόγησης και της δια-δημοτικής κινητικότητας.
Επίσης, κατά τη συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συζητήθηκε ο σχεδιασμός επερχόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συντονισμό με άλλα συνδικάτα για τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, την ενδο-δημοτική κινητικότητα και την «οικονομική κατάρρευση» των δήμων.
Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καταγγείλει, ως μη αξιοκρατικές, τις διαδικασίες απορρόφησης των δημοτικών αστυνομικών και έχει υποστηρίξει ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της 29ης Νοεμβρίου 2013 «ως φαίνεται, μοναδικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων και την αποκατάσταση "ημετέρων"».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος «προάγει την αναξιοκρατία και προκαλεί ερωτήματα ακόμη και για τη νομιμότητά της, αφού παρακάμπτεται εντέχνως και το ΑΣΕΠ».
Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Γκιουλέκα έκαναν το απόγευμα της Πέμπτης εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης, συνάδελφοι τους σε διαθεσιμότητα και μαθητές, ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Οι διαδηλωτές έκαναν στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης που κατέληξε και πάλι στην πλατεία Αγίας Σοφίας.


ethnos.gr