Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

"ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ"

O Δήμος Χίου ενημερώνει ότι εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Δημιουργία Υποδομών προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας ΑΜΕΑ στα Δημοτικά κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους» , προϋπολογισμού 420.000,00 ευρώ, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Με το έργο αυτό, προβλέπεται να δημιουργηθεί στην πόλη μας ένα δίκτυο πεζοδρομίων ικανού πλάτους και μορφής για να δεχτεί αμαξίδιο,  ώστε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να μπορούν να επισκέπτονται τους κοινόχρηστους χώρους και να έχουν πρόσβαση στα κυριότερα Δημόσια κτίρια της πόλης μας.
Επίσης με το έργο αυτό, προβλέπεται να γίνει και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Στεφάνου Τσουρή (έως την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου), με υλικά αντίστοιχα της οδού Απλωταριάς.
Τέλος προβλέπεται η πεζοδρόμηση της οδού Ζολώτα , και η δαπεδόστρωση της, με ανάλογα υλικά, καθώς και η κατασκευή εσχαρών συλλογής των όμβριων υδάτων .

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΕΣΠΑ , είναι ενταγμένο στα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής ανάπτυξης και θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο μας τις προσεχείς ημέρες.