Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΕΟΤ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Στην προγραμματισμένη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή, για θέματα Τουριστικής Προβολής για το 2014, μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και των αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών των 13 Περιφερειών, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αντώνης Γιαννάκης.
Στη σύσκεψη τέθηκαν θέματα διαχείρισης και αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ για τον τουρισμό και αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός οργάνου, που θα συγκαλείται από την Υπουργό και θα συμμετέχουν οι 13 Αντιπεριφερειάρχες, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ και η ίδια η Υπουργός. Στόχος αυτής της διαδικασίας, είναι η επίτευξη μίας κοινής δράσης προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πιστώσεις που θα δοθούν στις Περιφέρειες για την προβολή τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Γιαννάκης στην τοποθέτησή του, έθεσε το θέμα της καλύτερης προβολής των νησιών με την συνεργασία του Υπουργείου. Παράλληλα ανέδειξε το ζήτημα της επικοινωνίας των νησιών μας αλλά και θέματα σχετικά με το σχέδιο χωροταξικού σχεδιασμού του τουρισμού και την ιδιαίτερη σχέση των νησιών και το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται με την Τουρκία. Τέλος ο κ. Γιαννάκης, πρότεινε μεταξύ άλλων τη συστηματική χρήση του Διαδικτύου για τη συνολική τουριστική προβολή των Περιφερειών.