Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΣΤΟ "ΑΡΙΣΤΑ"


Τερματίζεται το καθεστώς της μαζικής βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με άριστα, με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης που αλλάζει εκ βάθρων. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος«, το ποσοστό των κατατασσομένων στην ανώτατη βαθμίδα της κλίμακας περιορίζεται στο 25-30%. Οι κρίσεις θα διενεργούνται κάθε Ιανουάριο.
Τη ριζική αλλαγή στον τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων εισηγείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση πιθανότατα και σήμερα, καθώς εισάγεται ποσόστωση στον αριθμό των εργαζομένων που θα παίρνουν «άριστα».
Εχει γίνει, εξάλλου, γνωστό ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης θα περιλαμβάνει και ειδική συνέντευξη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έχει φανεί από όσα λέει στις συνεντεύξεις του, επενδύει πολλά στην καθιέρωση του νέου συστήματος αξιολόγησης στο Δημόσιο, προκειμένου να φύγει η συζήτηση από τις διαθεσιμότητες-απολύσεις και να εστιαστεί στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού. Και δεν είναι τυχαίο ότι το νομοσχέδιο προωθείται λίγες μέρες πριν φτάσουν στην Αθήνα οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας που θα ελέγξουν τις λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων που χάνουν τη δουλειά τους (4.000 απολύσεις το 2013, 11.000 απολύσεις το 2014).

aftodioikisi.gr