Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Τον κίνδυνο να μην αποδεχθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση της κυβέρνησης για πραγματοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών  στις 18 Μαίου (ο α΄γύρος) και  στις 25 Μαίου (ο β΄γύρος), με βάση την πρόβλεψη του «Καλλικράτη» ότι πρέπει να διεξάγονται ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές (25 Μαίου) επισημαίνουν νομικοί κύκλοι μιλώντας στην aftodioikisi.gr. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διερευνήσει σε βάρος το θέμα και θεωρεί ότι αυτή η απόφαση είναι παράνομη αφού συμπίπτει ο β΄γύρος των εκλογών ΟΤΑ και όχι ο α΄γύρος με τις ευρωεκλογές, ενώ -κατά την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης- θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.
Με το σκεπτικό αυτό, η Κουμουνδούρου προτίθεται να αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να επιβάλλει αλλαγή ημερομηνίας ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές ΟΤΑ στις 25 Μαίου (ο α γύρος) και στη 1 Ιουνίου (ο β γύρος). Μάλιστα, συνομιλητές του πρώην υπουργού Εσωτερικών και αρχιτέκτονα του «Καλλικράτη» Γιάννη Ραγκούση λένε ότι και η δική του ερμηνεία του νόμου είναι συναφής με αυτή τουΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια.
Η aftodioikisi.gr είχε αποκαλύψει την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εναν περίπου μήνα μετά, ξέσπασε ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση που εμφανίστηκε ανυποχώρητη στην απόφασή της.

aftodioikisi.gr