Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


                                                                    
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στη διαμαρτυρία που έχει εξαγγείλει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μυτιλήνης τη Δευτέρα 17/2/2014 για το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στη Λέσβο.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια αποψίλωσης του συστήματος υγείας και είναι συνέχεια του κλεισίματος των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας σ’ όλα τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, Λήμνου, Σάμου, Ικαρίας και Χίου. Εντάσσεται στην αταλάντευτη και στοχοπροσηλωμένη πολιτική της κυβέρνησης που από κοινού διαμορφώνει με την ΕΕ, υπέρ των ιδιωτικών κέντρων υγείας και σε βάρος των συμφερόντων μας.
Οι κάτοικοι στα νησιά του Β.Α. βιώνουν τριπλό αποκλεισμό, αφού μας έχουν αποκόψει από την επικοινωνία μεταξύ μας και με το κέντρο (περικοπή ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, απαγορευτική χρήση αεροπλάνων), την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και τα φάρμακα, την υπολειτουργία των σχολείων και έχουν οδηγήσει τους νησιώτες μόνιμους κατοίκους σ’ απελπισία και αδιέξοδο.
Η κατάσταση στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια.
Οι περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων Πρόνοιας και ο εγκλωβισμός των Ατόμων με Αναπηρία για κρίση από τα ΚΕΠΑ έχουν μηδενίσει κάθε έσοδο, ακόμα και σε συνανθρώπους μας με βαριά αναπηρία.
Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας, στηρίζουμε τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα του αγώνα σας για τα οποία και εμείς παλεύουμε, για την υγεία και την Παιδεία που έχουμε ανάγκη.
Καλούμε τους κατοίκους των νησιών και όλο τον κόσμο των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, να ξεσηκωθούν και ν’ αντιδράσουν στα βάρβαρα μέτρα, που μας εξαθλιώνουν γιατί κάποιοι θησαυρίζουν στις πλάτες μας.

Ξεσηκωθείτε ωρέ!!!


Το Δ.Σ.

Της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.