Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

OI ΘΕΣΕΙΣ ΤΗ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητείτο το θέμα της ψήφου των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρέστη ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης.
Ο κ. Κοιμήσης διατύπωσε για μία ακόμη φορά την άποψη της ΚΕΔΕ ότι δηλαδή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που μέσω των συνεδρίων της ανέδειξε το θέμα της κοινωνικής ενσωμάτωσης των νομίμων μεταναστών στη χώρα μας, ώστε να αποκτήσουν και δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές.
Ωστόσο, σημειώνει, μετά την αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει ως αντισυνταγματικό το δικαίωμα ψήφου σε ψηφοφόρους χωρίς ελληνική ιθαγένεια, ανακύπτει σοβαρό θέμα διαφύλαξης αφενός της νομιμότητας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και αφετέρου της μετεκλογικής λειτουργίας των δήμων και των περιφερειών της χώρας και αυτό η κυβέρνηση οφείλει να το εξασφαλίσει.

Η ΚΕΔΕ κάλεσε τα κόμματα να εκφράσουν από τώρα τη βούλησή τους, ώστε στην προσεχή συνταγματική αναθεώρηση να περιγραφεί μια ασφαλής μεταναστευτική πολιτική που θα οδηγεί στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος ψήφου.