Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ενας σεισμός τους σώζει από τη διαθεσιμότητα…


Η «Εφημερίδα των Συντακτών» καταγγέλλει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της ότι λόγω της διαθεσιμότητας αρμόδιων υπαλλήλων καθυστερεί η καταγραφή σπιτιών . Και πράγματι, ο σεισμός της Κεφαλονιάς ανέδειξε την προχειρότητα με την οποία εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στον κρατικό μηχανισμό, τα οποία αναδεικνύονται έντονα σε συνθήκες κρίσης, όπως αυτή που ξέσπασε από το χτύπημα του Εγκέλαδου.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έπαυσε τη διαθεσιμότητα 152 δημοσίων υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να ενταχθούν με συνοπτικές διαδικασίες στους Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) και Αποκατάστασης Πυροπλήκτων (ΤΑΠ) που δραστηριοποιούνται στη χωρική αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Ο τελικός πίνακας διάθεσης των υπαλλήλων απεστάλη αμέσως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η επίσπευση της διαδικασίας αποφασίστηκε λόγω της ειδικής συγκυρίας που έχει προκύψει μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά.
Η γραφειοκρατία φέρνει καθυστερήσεις και για το λόγο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επανενεργοποίηση των «διαθέσιμων», όμως προκύπτει με σαφήνεια το συμπέρασμα ότι η διαθεσιμότητα ενίοτε δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.

aftodioikisi.gr