Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γαβριήλ προκαλεί πονοκέφαλο στον ΣΥΡΙΖΑ: Από το «ρίσκο» του Λαφαζάνη στα «ρηχά νερά» των γκάλοπ


Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην Κουμουνδούρου οι πολύ χαμηλές επιδόσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη, όπως αποτυπώθηκαν στη δημοσκόπηση της metron analysis για τη διαδικτυακή τηλεόραση thetoc αλλά και σε δύο ακόμη δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο: Της mrb για τη realnews και της alco για το πρώτο θέμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται, μόλις, στην πέμπτη θέση με  10% (metron analysis), 9,6%  (mrb) και 10,7% (alco) κάτω ακόμη και από τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα, ο κ. Σακελλαρίδης, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας,  Παναγιώτη Λαφαζάνη, του οποίου υπήρξε συνεργάτηςότι «πρόκειται για ρίσκο»,  βρίσκεται πολύ  σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά:
-          Είναι, επίσης πέμπτος μαζί με τον Νικήτα Κακλαμάνη στην παράσταση νίκης (10% έναντι 17% των κυρίων Καμίνη και Σπηλιωτόπουλου που προηγούνται)
-          Δεν συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τον επιλέγει μόλις το 42% όσων ψηφίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
-          Βρίσκεται στην έβδομη θέση από άποψη δημοτικότητας με 20% θετικές και 25% αρνητικές γνώμες
-          Βρίσκεται στην 9η θέση από πλευράς αναγνωρισιμότητας, ξεπερνώντας μόνο τον υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
-          Δεν έχει πέραση ανθρώπους της ηλικίας τους καθώς τον ψηφίζει μόλις το 9% των νέων 18 έως 34 ετών, ενώ αντίθετα συγκεντρώνει το 20% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων ηλικίας 55 έως 64 ετών.
Πάντως, στην Κουμουνδούρου τονίζουν ότι είναι ακόμη νωρίς και αποδίδουν τα συγκεκριμένα αποτέλεσμα, κυρίως, στην έλλειψη αναγνωρισιμότητας που έχει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποίησε μιλώντας στο mega και ο ίδιος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να βγει νικητής στο δήμο, και μάλιστα από τον πρώτο γύρο.

aftodioikisi.gr