Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ S/M ΧΑΡΑ

Απειλές για απόλυση, υποχρεωτικές άδειες και τακτικές «διαίρει και βασίλευε» από το Super Market Χαρά που στόχο έχουν να υπογράψουν οι υπάλληλοι ατομικές συμβάσεις εργασίας. Τα παραπάνω καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων που σημειώνει ότι την ίδια στιγμή που η εργοδοσία επικαλείται μείωση κερδών, η επιχείρηση ανοίγει νέα καταστήματα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει ως εξής:
Οι εργαζόμενοι του S/M «ΧΑΡΑ» όπως και των άλλων S/M του νησιού μας βιώνουν τη δύσκολη πραγματικότητα της επιβολής Ατομικών Συμβάσεων Εργασίας. Οι εργοδότες του S/M «ΧΑΡΑ» ακολουθώντας το «καλό» παράδειγμα των υπόλοιπων εργοδοτών, έτρεξαν να υλοποιήσουν και αυτοί ,την πολιτική της ΕΕ όπως εκφράζεται μέσα από τα μνημόνια, που ψήφισαν ως συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Δηλαδή πριν λήξει η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εμπορίου άρχισαν την τρομοκρατία, τις ηθικές πιέσεις, την καλλιέργεια του φόβου της απόλυσης, την πολιτική «διαίρει και βασίλευε» προκειμένου να περάσουν την ατομική σύμβαση εργασίας.
Η εργοδοσία του S/M «ΧΑΡΑ» επιχειρεί καθημερινά με το πιστόλι στο κρόταφο, οι εργαζόμενοι να υπογράψουν ,ο καθένας ξεχωριστά, την καταδίκη τους με αντεργατικούς όρους, με μειώσεις μισθών, όπου αύριο πατώντας σ’ αυτά τα «προσωπικά συμβόλαια» θα επιχειρήσει να πάρει πίσω το σύνολο των δικαιωμάτων μας (ωράριο εργασίας, ασφάλιση, απλήρωτες υπερωρίες). Εκβιάζει συνειδήσεις, ασκεί πιέσεις, κάνει βλαπτικές μεταβολές αλλάζοντας τα πόστα εργασίας των εργαζομένων, δίνει υποχρεωτικές άδειες.
Την ίδια στιγμή ενώ επικαλούνται μειώσεις κερδών επεκτείνουν τον κύκλο των εργασιών τους ανοίγοντας νέα καταστήματα. Επιπλέον την ώρα που καταπατούν εργασιακά δικαιώματα, μειώνουν μισθούς των εργαζομένων εξευτελίζοντας το βιοτικό τους επίπεδο, μας δίνουν μαθήματα «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».
Μέσα σ’ αυτό το αντίξοο περιβάλλον από το καλοκαίρι δίνεται μια σπουδαία μάχη από τους εργαζόμενους εργαζομένους του «ΧΑΡΑ» που ανεξάρτητα από την έκβαση της αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη, γιατί ανοίγει δρόμους αντίστασης για τους εργαζόμενους στο κλάδο μας. Μέσα σ’ αυτή τη σκληρή και άνιση μάχη οι εργαζόμενοι δείχνουν το ανάστημα τους και αποδεικνύουν την αξία του συλλογικού αγώνα για αξιοπρέπεια και επιβίωση.
Οι εργαζόμενοι κάθε φορά που δέχονται τους εκβιασμούς των εργοδοτών δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα Εργασιακά Δικαιώματα κατακτήθηκαν μόνο με αγώνες πολλών χρόνων. Σ’ αυτούς τους αγώνες το σωματείο βρέθηκε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, στήριξε το δίκιο τους, συγκρούστηκε με τα σχέδια και τα συμφέροντα των εργοδοτών.
Το Σωματείο καταγγέλλει τη μεθοδευμένη προσπάθεια των εργοδοτών του S/M «ΧΑΡΑ» για τη κατάργηση της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, που κάλυπτε τους εργαζόμενους στο χώρο του Εμπορίου. Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί τους συναδέλφους εργαζόμενου του «ΧΑΡΑ» και των άλλων S/M , να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια και ενωμένοι δίπλα στο Σωματείο να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους. Το μέλλον παρά τις δυσκολίες του σήμερα ανήκει σε μας γιατί εμείς παράγουμε , εμείς δουλεύουμε, σε μας θα πρέπει να ανήκει όλος αυτός ο πλούτος!
Διεκδικούμε
  • Υπογραφή νέων Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Για τους εγαζόμενους στο Εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Τη διαφύλαξη της Κυριακάτικης Αργίας.

ΠΗΓΗ aplotaria.gr