Την απειλή του «μαύρου» στις κάλπες των εκλογών του Μαΐου από τις 600.000 οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει στην κυβέρνηση η απαίτηση της τρόικας για νέες απολύσεις και μετά το 2015. Κι αυτό γιατί εκεί που προσπαθούσε να πείσει τους –ιδιαίτερα επιφυλακτικούς μετά απ’ όσα έχουν δει τα μάτια τους- εργαζόμενους στο Δημόσιο ότι οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητα τελειώνουν εδώ (σ.σ. οι απολύσεις με τις 11.000 που υπολείπονται για το 2014 και οι διαθεσιμότητες με τις 3.500 έως 4.000 της ενδοδημοτικής κινητικότητας), οι απαιτήσεις της τρόικας επιβεβαιώνουν τους φόβους τους ότι δεν σταματούν εδώ.
Δεν είναι τυχαίο ότι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν «πρόκειται για λάθος τακτική της τρόικας, καθώς διαταράσσεται το σύνολο των 600.000 δημοσίων υπαλλήλων για ένα πολύ μικρό αριθμό απολύσεων».
Καταρρίπτεται και η θεωρία Μητσοτάκη
Μάλιστα, η απαίτηση της τρόικας για συγκεκριμένο αριθμό καταρρίπτει και τη θεωρία που πλασάρει το τελευταιο διάστημα ο, κατά τους εργαζόμενους, «υπουργός των απολύσεων» Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ακόμη και μεγάλο μέρος των απολύσεων του 2014 θα γίνουν, κυρίως, από επίορκους αλλά και όσους έχουν προσληφθεί παράτυπα στο Δημόσιο, επιβεβαιώνοντας τα όσα υποστηρίζουν οι συνδικλαιστές: Ό,τι το πλαφόν 15% των δημοσίων υπαλλήλων που θα πάρουν κάτω από τη βάση στην επικείμενη αξιολόγηση θα αποτελέσει δεξαμενή για απολύσεις και διαθεσιμότητες.
Η συγκεκριμένη διαδικασία βάζει στο στόχαστρο και τους 600.000 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο εκ των πραγμάτων μπαίνουν απέναντι στην κυβέρνηση.
aftodioikisi.gr