Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




Κύριε Πρόεδρε.
Υποθέτουμε ότι σας είναι γνωστό το γεγονός ότι χιλιάδες συνδημότες μας εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, ταλαιπωρούνται αρκετό καιρό όχι μόνο με τα χαράτσια αυτά καθ’ εαυτά, αλλά και με τους λανθασμένους συντελεστές, που ενώ για την πλειοψηφία της Χίου για το χαράτσι ΕΑΤΑ, πρώην ΕΕΤΗΔΕ, ισχύει ο συντελεστής 3,  αντ’ αυτού το χαράτσι έχει υπολογιστεί με συντελεστή 5. Ο τραγέλαφος είναι ότι υπάρχουν σπίτια που  στο ισόγειο ο συντελεστής είναι 5 και ο άνω όροφος 3!!
Το υπουργείο Οικονομικών  δείχνει σφάλμα των υπηρεσιών των δήμων, που δεν ετοίμασαν έγκαιρα τις καταστάσεις με τους συντελεστές ανά περιοχή-απάντηση υπουργού στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τραντάφυλλο, που αφού ψήφισε το χαράτσι κόπτεται για δίκαιο χαράτσωμα, από την άλλη ο Δήμος και τα όργανά του μπερδεύουν τον ΤΑΠ με το χαράτσι ή  παραπληροφορούν με πηγές του υπουργείου Οικονομικών ,χωρίς να υπάρχει πουθενά γραπτή δέσμευση για οτιδήποτε.
Το θέμα αφορά στη Λαγκάδα, Συκιάδα, Καρδάμυλα, Βίκι, Νένητα  και άλλους οικισμούς που έχουν ήδη πληρώσει ή χρωστούν τους φουσκωμένους συντελεστές.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, επιμένουμε στον αγώνα μας για κατάργηση των χαρατσιών, για καταδίκη της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που επιβάλλουν αυτή την ανάλγητη πολιτική σε βάρος του λαού με πλήρη κάλυψη της ΕΕ και του ΔΝΤ, ωστόσο δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι  ήτανε στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος που λέει και ο λαός μας.
Ζητάμε λοιπόν να μπει το θέμα στο επικείμενο ΔΣ έτσι όπως ζητάνε και οι υπογράφοντες σχετικό κείμενο κάτοικοι της Λαγκάδας , Συκιάδας και ενδεχομένως και άλλων περιοχών.
Το ΔΣ να αποφασίσει να παρέμβει δυναμικά, ώστε:
·       Να διορθωθούν τα λάθη των συντελεστών, στέλλοντας οι υπηρεσίες τους σωστούς καταλόγους με τους αντίστοιχους συντελεστές.
·       Να μην πληρώσει κανείς χαράτσι αν δεν αποσταλεί ο σωστός λογαριασμός με το σωστό συντελεστή.
·       Για όσους έχουν πληρώσει ήδη, να αντιλογιστεί το ποσό είτε με την εφορία είτε με τη ΔΕΗ με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία που αναλυτικά θα αναφέρονται τα προς αντιλογισμό ποσά.
·       Να εκφράσει την αντίθεσή του για άλλη μια φορά στα χαράτσια και στις πολιτικές της συγκυβέρνησης.
Κλείνοντας με δεδομένο το ενδιαφέρον του κόσμου να παρευρεθεί παρακαλούμε το θέμα να είναι στην αρχή.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΑΜΠΑΖΗ ΣΤΕΛΛΑ