Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΣΠΙΛΑΝΗ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Tο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου επισκέφτηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης, πρώην  Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής,Δηπεθε-Σπιλάνηςσυνοδευόμενος από την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Ευγενία Λαγού. Ο κ. Σπιλάνης ενημερώθηκε  από το Γιάννη Ζαφείρη και το Γιώργο Παυλιδάκη για τα ζητήματα που απασχολούν το περιφερειακό μας θέατρο.
Ο κύριος Σπιλάνης και η κυρία Λαγού συμφώνησαν στην υποχρέωση  της Π.Β.Α. για τη στήριξη του φορέα, η οποία άλλωστε αποτελεί και βασικό εταίρο στην προγραμματική σύμβαση του ΔΗΠΕΘΕ Β.Α με έδρα τη Χίο. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου επεσήμανε ότι έως σήμερα η Περιφέρεια Β.Α. δεν έχει συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο στην προώθηση και προβολή έργου του ΔΗΠΕΘΕ στα νησιά – ζώνη ευθύνης της Π. Β. Αιγαίου, στερώντας την παρουσίαση του παραγόμενου έργου στους δημότες οκτώ νησιών (πλην της Χίου).
Ο Γιάννης Ζαφείρης αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014, ύψους 30.000 ευρώ, όπου ωστόσο εκ μέρους της Περιφέρειας για άγνωστους λόγους δεν προχώρησε παρά την έγκρισή του, γεγονός που ακυρώνει την προγραμματισμένη περιοδεία σε πέντε νησιά του Β. Αιγαίου, όπως είχε συμφωνηθεί. Παράλληλα, ο Κ/Διευθυντής στάθηκε στο ζήτημα έλλειψης αίθουσας αποκλειστικής χρήσης από το ΔΗΠΕΘΕ Β.Α., (ατακτοποίητη συμβατική υποχρέωση του Δήμου Χίου), ενώ χαρακτήρισε μείζονος σημασίας την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Β.Α. στο διοικητικό Συμβούλιο του Θεάτρου.