Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

KΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ: ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕAΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την κινητοποίηση ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (Νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, ΟΕΒΕΧ, ΣΕΣΝΟΧ) ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, την Τρίτη 18 Μάρτη 2014 στο Νοσοκομείο του νησιού. Κλείνουμε τα ταμεία, κάνουμε μπλόκο στο χαράτσι των 5ευρω, διαμαρτυρόμαστε για την πορεία ιδιωτικοποίησης της υγείας που εκφράζεται με το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, με την πληρωμή από τους ασφαλισμένους των ιατρικών και παραϊατρικών πράξεων, την υποβάθμιση του κέντρου υγεία Πυργίου και του Νοσοκομείου μας.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ - ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ - Ο.Ε.Β.Ε. ΧΙΟΥ-ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.
Οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν σ’ όλες τις χώρες, ανεξάρτητα αν υπάρχουν χρέη και μνημόνια, μέτρα για τους λίγους και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η υγεία είναι βασικό λαϊκό δικαίωμα που απειλείται από τη δίψα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας για κέρδος. Το σχέδιο κλιμακώνεται:
·        Τη δραστική υποχρηματοδότηση  των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. (το 2014 προβλέπεται μείωση των νοσοκομείων 32%, του ΕΟΠΥΥ 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης 15%).
·        Τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή Υπηρεσιών Υγείας, δηλαδή τη μετατροπή του σε «μαγαζί».
·        Την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες (την τριετία αυξήθηκε από 9% στο 27%)
·        Τη μαζική διαγραφή σκευασμάτων και εργαστηριακών εξετάσεων από το «βασικό πακέτο παροχών» για το Λαό.
·        Το Νοσοκομείο Χίου βήμα-βήμα υποβαθμίζεται αφού ο προϋπολογισμός του μειώθηκε από 13 εκ. σε 6 εκ. τμήματά του περνούν σε ιδιώτες. Βασικά είδη φαρμάκων και χειρουργείων λείπουν και οι εργαζόμενοι μειώνονται.
·        Ο Οίκος Ναύτου έκλεισε.
·        Το Κέντρο Υγείας Πυργιού υπολειτουργεί.
·        Στο ΙΚΑ τα εργαστήρια και τα μηχανήματα σκουριάζουν..
Σήμερα, οι Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Αγρότες, Συνταξιούχοι που αρρωστούν ή οι χρονίως πάσχοντες ή ανασφάλιστοι-άνεργοι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρό, εξετάσεις ή φάρμακα.
Το σύστημα υγείας στη χώρα μας έχει μεγάλα προβλήματα. Δε θα διορθωθούν όμως διαλύοντας τη Δημόσια Υγεία.
               
                                               Διεκδικούμε
·        Ανάπτυξη σύγχρονου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση.
·        Δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό. Το πολυϊατρείο  του ΙΚΑ να στελεχωθεί επαρκώς με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση ως Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.
·        Να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ.
·        Να λειτουργήσει ο Οίκος Ναύτου Χίου σαν αστική μονάδα υγείας    για τους Ναυτεργάτες.
·        Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΤΩΡΑ σε όλους τους άνεργους και το λαό.
·        Το Κέντρο Υγείας Πυργιού να στελεχωθεί πλήρως και να καλύψει τους κατοίκους των Μαστιχοχωρίων.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                          Τσίγκος Στέφανος