Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ!



Με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου Χίου  κ. Λαμπρινούδη, σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του τουριστικού καταφυγίου Βολισσού και τα επόμενα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσουν για την αξιοποίησή του από το Λιμενικό Ταμείο του νησιού μας, στο οποίο ο ίδιος προεδρεύει, διαφαίνονται τα παρακάτω:
·      Ο Δήμαρχος μόλις τώρα αντιλήφθηκε ότι είναι δύσκολο να αξιοποιηθεί και να ελεγχθεί το εν λόγω καταφύγιο από ένα φορέα που βρίσκεται σε απόσταση από αυτό (όπως ο ίδιος αναφέρει) ή  προσπαθεί να δημιουργήσει-προετοιμάσει τις κατάλληλες συνθήκες κάτω από τις  οποίες μια ακόμη επένδυση δημόσιου χρήματος (χρήματος του λαού) θα ξεπουληθεί σε ιδιώτες ανερυθρίαστα και ελαφρά τη καρδία.
·      Αμετανόητος στην εξυπηρέτηση του κεφαλαίου μέσω των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας  σε τιμή εξευτελιστική, μετατρέπεται για άλλη μια φορά σε εκτελεστικό όργανο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής της Ε.Ε. όσον αφορά τα λιμάνια και τις χερσαίες υποδομές τους.
·      Φάσκει και αντιφάσκει όταν αναγνωρίζει και  προδιαγράφει αφενός μεν ότι ως μη ελκυστική επένδυση, το μίσθωμα θα είναι «χαμηλό, σχεδόν συμβολικό» και αφετέρου να προσδοκά  την «όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του έργου, ώστε να αποδώσει στην περιοχή και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της» . 
 
Ο  Δήμαρχος δεν νομιμοποιείται να προδιαγράψει την ανάθεση εκμετάλλευσης του τουριστικού καταφυγίου Βολισσού σε ιδιώτες, που ουσιαστικά θα σημάνει και το ξεπούλημά του μια και αυτό αφορά τη νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή, οπότε και θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής.

Τονίζουμε ότι πάγια και  αταλάντευτη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου, είναι τα λιμάνια πρέπει να αποτελούν κρατική, δημόσια περιουσία και εν προκειμένω  ο Δήμος πρέπει να είναι ο μόνος διαχειριστής τέτοιων έργων, τα οποία γίνονται από το λαό και αποσκοπούν στο λαό και  τα συμφέροντά του.


Θεωρούμε απαραίτητη τη  χάραξη και προβολή της συγκεκριμένης υποδομής, έχοντας σαν άξονα την προοπτική σύνδεσης πλοίων σύγχρονων και ευέλικτων με τη γραμμή Ραφήνα - Μεστά – Λιμνιά - Ψαρά και το αντίστροφο, με σκοπό πρώτιστο την ανάδειξη και την εξυπηρέτηση της ευρύτερης  περιοχής Βολισσού και όχι την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.-

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ