Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




Ανταρσία στο Αιγαίο –
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Λέσβος: 6977811114
Σάμος: 6973812817
Χίος: 6946062167

19-5-2014


Η «Ανταρσία στο Αιγαίο» ευχαριστεί τους 2.525 εργαζόμενους, ανέργους, αγρότες, νέους, συνταξιούχους του Β. Αιγαίου που μας τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και όσους μας ενθάρρυναν στην πορεία αυτή των περιφερειακών εκλογών.
Παρά την άνοδο σε ψήφους και ποσοστό σε σχέση με το 2010, το αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα του Καλλικράτη- που χαρίζει είκοσι έδρες στους δύο πρώτους συνδυασμούς και εξασφαλίζει άνετη πλειοψηφία 3/5 στον πρώτο- στέρησε από την «Ανταρσία» την είσοδο στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Καλογήρου (ΝΔ) και Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ) υπέστησαν τεράστιες απώλειες σε ψήφους και ποσοστά σε σχέση με το 2010 αλλά θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια. Τώρα είναι η ώρα για να ενταθούν οι αγώνες ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρημάζουν τις τοπικές κοινωνίες, ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα που τσακίζουν την εργασία και υπονομεύουν το περιβάλλον, ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών…
Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σημείωσαν αξιοσημείωτη άνοδο σε απόλυτο αριθμό και ποσοστά. Το γεγονός αυτό δίνει άλλη ποιότητα στην αποδοκιμασία των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ μπορεί και πρέπει να δώσει αυξημένη αυτοπεποίθηση στο λαϊκό κίνημα στον αγώνα για την ανατροπή. Το χαστούκι στους πολιτικούς εκπροσώπους του μαύρου μετώπου είναι γεγονός. Το βήμα μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί την άλλη Κυριακή με μαζική, μαχητική αντι-Ε.Ε. και αντικυβερνητική ψήφο στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., που θα ανατρέψει τα διλήμματα και θα σπάσει τα εκλογικά φράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι αγωνιστές της «Ανταρσίας στο Αιγαίο» και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα το επόμενο διάστημα, ως την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ..