Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΑΠΑ-"ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ- ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ|



Πιστεύω πραγματικά ότι θα καταφέρουμε να καθήσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να χαράξουμε σωστή στρατηγική έτσι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο καινοτομίας στη Μεσόγειο, να σταθεί στα πόδια της και να προσφέρει στους νέους και τις νέες που σήμερα φεύγουν στο εξωτερικό πολλές και αξιόλογες νέες ευκαιρίες απασχόλησης



Από τον τόπο καταγωγής της, (Λαγκάδα της Χίου ) ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της η υποψήφια Ευρωβουλευτής Χριστίνα Γιαννόπαπα. Με μία λαμπρή καριέρα, γεμάτη σημαντικές  επιστημονικές διακρίσεις και  μεγάλη επαγγελματική εμπειρία η, αξιόλογη επιστήμων κατέρχεται και στο στίβο της πολιτικής διεκδικώντας με αξιώσεις  μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ,που θα της δώσει την ευκαιρία να προσφέρει στην πατρίδα μας, τα μέγιστα.
Σε μία πρόσφατη  συνάντησή μαζί της μας,κατά την διάρκεια παραμονής της στη Χίο , μίλησε στο chiosvitrine.blogspot.com για το νέο πολιτικό οικονομικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, αλλά και στην ανάγκη κάποιων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, με στόχο βέβαια πάντα την ισχυροποίηση της χώρας μας στην ΕυρωπαΪκή σκακιέρα. «Αυτό είναι εφικτό»,ανέφερε η κ. Γιαννόπαπα  "αρκεί να αξιοποιηθούν παράλληλα  οι παραγωγικοί συντελεστές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να γίνει η «καινοτομία»,αλλά και η υψηλή τεχνολογία  ένα ισχυρό «όπλο», στην ενωμένη ευρωπαϊκή οικονομία". "Ακολουθώντας μάλιστα το παράδειγμα της Ιρλανδίας|",όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Γιαννόπαπα, "η Ελλάδα θα είναι σε θέση με τη σειρά της να πετύχει ανάλογα αξιόλογα αποτελέσματα".
Για την Χίο ειδικότερα,  η υποψήφια Ευρωβουλευτής μας, θεωρεί ΄τι η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, και το Ανθρώπινο δυναμικό,, ότι είναι  τα στοιχεία που αποτελούν και συγκριτικό πλεονέκτημα και  θα μπορούσαν να της προσδώσουν τ την τροχιά ανάπτυξης  όπου θα την οδηγούσε σε μία  μεγάλη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας.Κατά την διάρκεια της παραμονής της στη Χίο. όπου ξεκίνησε και τον προεκλογικό της αγώνα η κ. Γιαννόπαπα  συνάντησε πολλούς θεσμικούς φορείς αλλά  και κόσμο που την αγκάλιασε με μία ιδιαίτερη θέρμη. Οι επόμενες μέρες ήταν γεμάτες συναντήσεις ανά την Ελλάδα όπου την «όργωσε»κυριολεκτικά, κάνοντας σειρά επαφών


                                  ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ\\\

 Συμμετοχή το debate του Vouliwatch στο Free Thinking Zone όπου συζητήθηκε “Για ποια Ευρώπη ψηφίζουμε; Συζητώντας για τη Δημοκρατία και τη Συμμετοχή του Πολίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Όταν η Ελλάδα θέλει, μπορεί": Επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας του Ηρακλείου (ΙΤΕ), όπου γίνεται έρευνα Ευρωπαϊκού Επιπέδου σε τομείς ειδίκευσής μου, όπως η Ρομποτική, η Πληροφορική και οι Τηλεπικοινωνίες



 Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγώντας τους Ευρωπαίους Υπουργούς του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε.\
\\\
Κατά την διάρκεια της ομιλίας της για τις οικονομικές ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα στο χώρο της καινοτομίας και της διαστημικής τεχνολογίας, στο ίδρυμα Ευγενίδου

\Στο αεροπλάνο για Μυτιλήνη  με τον Πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά 

Η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα γεννήθηκε το 1976 στo Χαλάνδρι Αττικής με καταγωγή από την Χίο και την Αρκαδία.

Ξεκίνησε σαν Μηχανολόγος-Μηχανικός με ειδίκευση στην Ρομποτική και σε θέματα δορυφορικής τεχνολογίας και διαστήματος και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν στέλεχος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς.
Από το 2007 εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τον τελευταίο χρόνο υπήρξε στέλεχος του γραφείου του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού στο Παρίσι, υπεύθυνη για τις σχέσεις με τα κράτη-μέλη και τα κοινοβούλια των κρατών-μέλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 2010 έως το 2012 βρέθηκε στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διαστήματος (ESPI) στην Βιέννη, όπου τομέας ευθύνης της ήταν οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο και τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και έρευνες καινοτόμων τεχνολογιών γεωστρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και το περιβάλλον, όπως το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα Galileo (Ευρωπαϊκό GPS) και ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus, ενώ έχει διατελέσει και στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μέχρι το 2010 βρισκόταν στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Διευθυντηρίου Τεχνικής και Ποιοτικής Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος συμμετέχοντας σε δύο ερευνητικές αποστολές της NASA, για μία εκ των οποίων βραβεύτηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος.
Οι σπουδές της περιλαμβάνουν Διδακτορικό στην Βιοιατρική, Μηχανική και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Μεταπτυχιακό στην Κατασκευή Συστημάτων Μηχανικής και Ρομποτικής και MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings College London και Royal Holloway) και ενώ της έχουν απονεμηθεί συνολικά 14 υποτροφίες και βραβεία και έχει στο ενεργητικό της 40 δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά έντυπα και διεθνή συνέδρια.
Έχει ζήσει στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Αυστρία και την Γαλλία και μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά και Γαλλικά.
Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη δύο ετών.







ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ.Μ.ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ