Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΝΑ ΦΟΡΕΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ | Το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης ανά Φορέα
Δημοσιεύτηκε, χθες, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, βάσει της οποίας καθορίζεται το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης για όλους όσοι εργασθούν κατά την Εκλογική διαδικασία της 18ης & 25ης Μαΐου.

Σύμφωνα με αυτή, οι αποζημιώσεις, ανά Φορέα, ορίστηκαν ως ακολούθως, με τους εργαζομένους στους Δήμους για ακόμη μία φορά να λαμβάνουν το μικρότερο ποσό.
Η ειδική εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που αναφέρονται στη με αριθμό 15960/9.5.2014 Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα ευρώ (2.850 €) και ειδικότερα:
α) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζεται στο ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500 €).
β) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.), πρώην Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.), για το χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών, καθορίζεται στο ποσό των τετρακοσίων πενήντα ευρώ (450 €).
γ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτωνκαθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500 €).
δ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι τριών ευρώ (223 €).
ε) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών που υπηρετούν στιςΔιευθύνσεις Διοίκησης, έως εξήντα επτά (67) άτομα, Οικονομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Υπηρεσίας, έως σαράντα (40) άτομα, Εκλογών, έως τριάντα επτά (37) άτομα, Μηχανοργάνωσης και Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων, έως πενήντα έξι (56) άτομα, Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ, έως σαράντα έξι (46) άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Γενικών Διευθυντών, και σε λοιπές Διευθύνσεις του Υπουργείου, έως είκοσι οκτώ (28) άτομα, καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων τριακοσίων πενήντα ευρώ (3.350 €), λόγω της ιδιαιτέρως βεβαρημένης εργασίας που επιτελούν κατά την προπαρασκευαστική περίοδο των εκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.
Η εν λόγω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος.
Η δαπάνη που θα απαιτηθεί για την αποζημίωση του παραπάνω προσωπικού θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών, Κ.Α.Ε. 5262 του Ειδικού Φορέα 07−130, οικονομικού έτους 2014 και θα ανέλθει στο ποσό των δεκαπέντε εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (15.500.000 €) περίπου.

e-poli.gr