Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ



Η δημοτική αρχή ,  από τη μια εκπροσωπεί το σύγχρονο μαυρογιαλουρισμό και από την άλλη αποδείχτηκε άξια εκπρόσωπος της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  εφαρμόζοντας κατά γράμμα στο δήμο όλα τα αντιδραστικά μέτρα. Ας τα θυμηθούμε:
·        Εφάρμοσε κάθε πτυχή του νόμου Καλλικράτη, ανέχτηκε τα ψίχουλα που τις έδιναν από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις τεράστιες περικοπές πάνω από 60% . Παρέλαβε 8 δήμους με προϋπολογισμούς περίπου 80 εκατομμυρίων  ευρώ και ο τελευταίος ήταν της τάξης των 38  εκατομμυριών ευρώ! Βουβός ο δήμαρχος για όλα αυτά μη θίξει τα πολιτικά του αφεντικά.
·        Άφησε τα χωριά χωρίς πόρους και ουσιαστικές αρμοδιότητες και χωρίς τη δυνατότητα τεχνικού προσωπικού, ταλαιπωρώντας ακόμα και για μια λάμπα τους οικισμούς. Όπου πήγαμε βογκούν οι άνθρωποι!
·         Εφάρμοσε φορομπηχτική και φοροεισπρακτική πολιτική , τα τέλη της ισοπεδωτικά για τα λαϊκά στρώματα και τα μεγαλοσυμφέροντα που εκπροσωπεί,  πληρώνοντας τα ίδια ένα σπίτι με μια εταιρεία ή τράπεζα.
·        Διεύρυνε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και όλα αυτά την ώρα  που τα εισοδήματά μας έχαναν   το 40% της αξίας τους. Πίεζε εισπρακτικά τις άνεργες οικογένειες και αυτές που δεν είχαν με καθημερινά τηλέφωνα.
·         Άφησε τα σχολεία  χωρίς πετρέλαιο με  τεράστιες ανάγκες σε υλικοτεχνικές υποδομές και επισκευαστικές απαιτήσεις.
·         Το οδικό δίκτυο στους οικισμούς στα χάλια του χωρίς να ανταποκρίενται στις ανάγκες συντήρησης και ασφαλούς λειτουργίας.
·          Τα νομικά πρόσωπα σε υπολειτουργία και ζητιανιά για να εξασφαλίζουν πόρους ή να βάζουν χαράτσια όπως με το Νομικό πρόσωπο. Το ΔΗΠΕΘΕ υπό διάλυση, η ΔΗΚΕΧ με περικοπές και ασφυκτική λειτουργία, οι υποδομές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς  του νομικού προσώπου προβληματικοί , οι αθλητικοί χώροι υποσυντήρητοι.
·        Ιδιωτικοποίησε την ανακύκλωση των σκουπιδιών και ετοιμάζεται αν εκλεγεί ξανά  ολοκληρωτικά να τα παραδώσει σε ιδιώτες με πρόσχημα το μειωμένο προσωπικό και με βαριές συνέπειες στο εισόδημα του λαού μας. Όλα αυτά τα χρόνια μόνο ένα σταθμό μεταφόρτωσης κατάφερε να λειτουργήσει αλλά και να πληρώνει πάνω από 400.000 ευρώ το χρόνο στο ΦΟΔΣΑ για τα σκουπίδια, έχοντας πολλαπλάσια χρέη!
·        Χρησιμοποίησε τη ΔΕΥΑΧ φορομπηχτικά και τσάκισε με τις τιμές του νερού τα λαϊκά εισοδήματα.
·        Αναγόρευσε την κοινωνική πρόνοια μέσω ΔΗΚΕΧ σε ρουσφετολογικό παραμάγαζο, αφού όλες οι δράσεις , ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, με λεφτά του ελληνικού λαού και των δημοτών μας που μάτωναν όλα αυτά χρόνια, παρουσιάστηκαν ως «Παροχές Λαμπρινούδη και ΣΙΑ».
·        Εφάρμοσε και εφαρμόζει όλες τις μεσαιωνικές μορφές απασχόλησης προσπάθησε να διευρύνει ακόμα και με εκβιαστικούς όρους το νέο φρούτο  για την Ελλάδα των κοινωνικών επιχειρήσεων για να μαζεύει και να εκβιάζει ψήφους αφενός και αφετέρου να ξεπουλά στους ιδιώτες βασικές υπηρεσίες που αποτελούν υποχρέωση του δήμου και του δημοσίου γενικότερα. Αν και τη σταματήσαμε , στους σχεδιασμούς της υπάρχει σαφώς αναμορφωμένο πλαίσιο χρήσης των ΚΟΙΝΣΕΠ, αποφεύγοντας τα χοντροκομμένα λάθη σε περίπτωση που ο χιώτικος λαός εγκλωβιστεί στα  δίχτυα της και την επανεκλέξει.
·        Ανέχτηκε τις απολύσεις εργαζομένων, αν και έκανε το «κοκοράκι» ότι θα παραιτηθεί.
·        Καλλιέργησε  με το σιτιζόμενο ιερατείο που διαθέτει την άκρατη ρουσφετολογία, με τις κατατμήσεις στα έργα,  με τον κύκλο μεγαλοεργολάβων, με τις απευθείας αναθέσεις σε εκατοντάδες έργα με ονοματεπώνυμο, αρνούμενη να μοιράζει δίκαια το ψωμί , όπως της προτείναμε. Μόνο το 2013 σε 52 έργα που πέρασαν από την οικονομική επιτροπή τα 43 ήταν απευθείας αναθέσεις δημάρχου.
·        Με αυτή της την πολιτική έφτασε το αποθεματικό  στα 2 χιλιάδες ευρώ ΜΟΝΟ, ενώ το ταμειακό υπόλοιπο  που κάνει λόγο αφορά στους δύο μισθούς των υπαλλήλων που δεν μπορεί να αγγιχτεί σε καμιά περίπτωση!
·        Έκανε  πλάτες πότε στο Βερόπουλο,  πότε στα LIDL,  πότε στην Digea που της έδωσε ΔΩΡΕΑΝ τους δημοτικούς χώρους, πότε στους τραπεζίτες με ευτελή ενοίκια στα ΑΤΜ κλπ. Με αυτή την πολιτική θάβει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.
·        Καλλιέργησε την ημετεροκρατία σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων , αφού κάθε πράξη της έκρυβε και συμφέροντα από πίσω και τέλος ανέχτηκε «Μπαλτάκους»  στις τάξεις της προκειμένου να ερωτοτροπεί  με το αυγό του φιδιού, τις ψήφους της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής»


Συμπερασματικά ήταν μια δημοτική αρχή κατ’ εικόνα και ομοίωση του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, επιζήμια για το λαό, επικίνδυνη για το μέλλον του!
Μια δημοτική αρχή που προσβάλλει όποια  αξιοπρέπεια απέμεινε σ’ αυτό το λαό γι, αυτό και πρέπει να φύγει!
Γι αυτό και ζητάμε την ψήφο σας, γιατί  την τιμήσαμε ως πραγματική αντιπολίτευση , θα  τιμήσουμε την ψήφο σας και ως συμπολίτευση, θα τη μετατρέψουμε σε όπλο αγώνα και αντίστασης απέναντι στα δεινά που έρχονται, ώστε ο Δήμος της Χίου να γίνει κάστρο υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

15/5/2014