Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Οδηγίες προς «διαθέσιμους»: Οι προθεσμίες, η διαδικασία, τα δικαιολογητικά


Τις προθεσμίες, τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη μετακίνηση υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας καταγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπογράφει ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 11/2014 ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατ’ εφαρμογή των ΚΥΑ, όπως αυτές αναφέρονται στην ως άνω Ανακοίνωση, οι οποίες εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού του Φορέα, στον οποίο κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση μέχρι και τις 28/5/2014 : α) Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώσουν τους φορείς, στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν/μεταφερθούν καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης και β) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την αποτίμηση προσόντων και τα οποία (δικαιολογητικά) τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.
Επίσης, τονίζεται ότι, προκειμένου να παραταθεί η διαθεσιμότητα βάσει των διατάξεων του άρθρου 40 του ν.4250/2014 (ΦΕΚ Α΄74) και να ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία μετακίνησης στις νέες θέσεις, θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τις αρμόδιες Διευθύνσεις ώστε να κατατεθούν εμπροθέσμως οι αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις περιπτώσεις των υπαλλήλων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ύστερα από κατάργηση του συνόλου των θέσεων του κλάδου στον οποίο υπηρετούσαν στις 17.9.2013, οι αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι και την 16/5/2014. Σημειώνεται ότι τα συνημμένα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, δηλ. έως και την 28/5/2014.


aftodioikisi.gr