Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Απολύσεις: Έρχεται η σειρά των διοικητικών των Πανεπιστημίων – Πόσοι φεύγουν στις 15 Ιουνίου


Μετά τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες και τους δημοτικούς αστυνομικούς έρχεται η σειρά των «διαθέσιμων» διοικητικών των Πανεπιστημίων να δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.
Περισσότεροι  από 1.700  διοικητικοί υπάλληλοι οκτώ πανεπιστημίων αναμένεται να απολυθούν στις 15 Ιουνίου, οπότε και λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους.
Πρόκειται για υπαλλήλους για τους οποίους δεν έχει βρεθεί άλλη θέση στο Δημόσιο και αν δεν βρεθεί τις επόμενες δέκα ημέρες θα απολυθούν.
Οι ίδιοι οι υπάλληλοι τονίζουν ότι το υπουργείο Παιδείας τους εξαπατά και δεν ανοίγει τις διαδικασίες για ενδο-  ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στα Πανεπιστήμια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χθεσινή τους ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) τονίζουν ότι σε συνάντηση που είχαν στις 3 Ιουνίου  με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Δ.Μ.Η.Δ. Δ. Μελιτσιώτη,  διευκρίνισε ότι η μόνη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο υπουργείων είναι η προκήρυξη διαιδρυματικής κινητικότητας περιορισμένου αριθμού μέχρι τις 15 Ιουνίου. Καμιά άλλη διαδικασία δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής.

aftodioikisi.gr