Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Η’ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΙΟΥ


Η αξιολόγηση- το εργαλείο της απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου και του Λειτουργού της
Στο εντέλλεσθαι της Περιφερειακής Διευθύντριας Β. Αιγαίου προσωπικά προς τους διευθυντές των Σχολείων της Χίου για συμμετοχή στη διημερίδα αξιολόγησης, απαντάμε ενωτικά και αγωνιστικά. Ακυρώνουμε στην πράξη την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Όλοι συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας.
Όλοι μαζικά στην κινητοποίηση
την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 και ώρα 8 π.μ. και την Τετάρτη 18 Ιούνη 2014 και ώρα 8 π.μ. έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θωμά να μη γίνουν τα σεμινάρια της αξιολόγησης-απόλυσης.

ΑΝΟΙΧΤΗ EΠΙΣΤΟΛΗ του Δ.Σ Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου
ΠΡΟΣ
Διευθυντές & Διευθύντριες
Δημοτικών Σχολείων της
 Δ/νσης  Π.Ε Χίου


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

 Δ/ντές και Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων Δ/νσης Π. Ε Χίου μέσω της  Περιφερειακής  Διεύθυνσης Π.Ε και της Δ/νσης Π. Ε Χίου καλείσθε να συμμετάσχετε σε σεμινάρια στο «πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» στις 16&17 Ιουνίου.
 Τα συγκεκριμένα σεμινάρια υλοποιούνται από το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση, ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου καλώντας τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων να παίξουν το ρόλο του ιμάντα μεταβίβασης και υλοποίησης των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του ΥΠΑΙΘ αναφορικά με την εφαρμογή της «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών που οδηγεί ευθέως στη βαθμολογική και μισθολογική καθήλωση χιλιάδων εκπαιδευτικών και στις απολύσεις σημαντικού αριθμού από εμάς.

Επειδή κανείς και καμιά δεν έχει το δικαίωμα να παίζει τέτοιου είδους επικίνδυνα παιχνίδια με τη δουλειά και τη ζωή των συναδέλφων του, ως Δ.Σ του Συλλόγου μας

καλούμε  τις/τους συναδέλφους Διευθύντριες/Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, αναλογιζόμενοι το μέγεθος των ευθυνών τους, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και  να μη λάβουν μέρος  στα σεμινάρια αυτά συμμετέχοντας μαζικά στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για το σκοπό αυτό στις παραπάνω ημερομηνίες για τη Χίο.
Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους με τη συμμετοχή τους στη διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας, σύμφωνα με τις ειλημμένες αποφάσεις του Κλάδου να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση για την ακύρωση στην πράξη κάθε προσπάθειας  εφαρμογής των διαδικασιών της ‘’Αξιολόγησης’’.(7ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θωμά)

Με τη μαζική συμμετοχή μας στην κινητοποίηση
την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 και ώρα 8 π.μ. και την Τετάρτη 18 Ιούνη 2014 και ώρα 8 π.μ. έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θωμά να μη γίνουν  τα σεμινάρια της αξιολόγησης-απόλυσης.

*Περιφρουρούμε την ενότητα του κλάδου μας που το ΥΠΑΙΘ θέλει να διασπάσει, επιδιώκοντας τη διάλυση του συνδικάτου μας.

*Όλοι μαζί ακυρώνουμε κάθε προσπάθεια  εφαρμογής της Αξιολόγησης – Χειραγώγησης.

*Όλοι μαζί βάζουμε φραγμό στα καταστροφικά σχέδια κυβέρνησης – ΥΠΑΙΘ- Ευρωπαϊκής Ένωσης (έκθεση για την παιδεία του ΟΟΣΑ 2011)  για τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στις 16&17 Ιούνη.



Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                  Τσίγκος Στέφανος