Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο πόλεμος Ντορας – Ψυχαρη για την θέση του επιτρόπου!


Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 11, 2014

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
Ο γρίφος για το θώκο του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρώπη ακούει στο όνομα Ντόρα Μπακογιάννη. Το παρασκήνιο είναι εντονο, εμπεριέχει καυτές δόσεις σασπένς, διαθέτει στοιχεία σκληρής διαπραγμάτευσης και αφορά πολιτικές ισορροπίες τόσο εντός της χώρας όσο και εκτός….
Στη συνάντηση Σαμαρά- Μπακογιάννη στο πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού στην οδό Μουρούζη συμφωνήθηκαν πολλά , χωρίς ομως να ανοίξει τα χαρτιά της καμμία απο τις δύο πλευρές!! Η Ντόρα διαθέτει πλήθος υψηλών επαφών κι είναι προνομιακός συνομιλητής με πολλούς αξιωματούχους τόσο στη Γερμανία όσο και σε αλλες ισχυρές οικονομικά χώρες της Ε.Ε και φυσικά δεν αποκάλυψε τα χαρτιά της στη συνάντηση με δεδομένο οτι υπήρξε εντονο ενδιαφέρον ξένου παράγοντα για το νέο ρόλο που θέλει διακαώς να υπηρετήσει. Το θώκο της Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρώπη στη θέση της Μαρίας Δαμανάκη. Ο Σαμαράς σαφώς θα είπε «το βλέπουμε θετικά αλλά θα το επιβεβαιώσουμε το επόμενο διάστημα» -αν και εχει καταλήξει στο πρόσωπο της Ντόρας, η τελευταία σκέφτηκε σαφώς τις τελευταίες επαφές της προκειμένου να κάνει κίνηση-ματ και να σιγουρέψει το αίτημα των εταίρων μας που αποτελεί φυσικά διακαή της πόθο….
Ομως, εδω το «αγκάθι» λέγεται συγκρότημα Λαμπράκη και συγκεκριμμένα Σταύρος Ψυχάρης. Ο τελευταίος είναι υπέρμαχος της άποψης να συνεχίσει το ρόλο της και για τα επόμενα πέντε χρόνια η σημερινή Επίτροπος Αλιείας της Κομισιόν και κάνει τα αδύνατα δυνατά να την επιβάλλει μέσω των γνωστών επιρροών του Συγκροτήματος. Η αθέατη κόντρα μεταξύ της οικογένειας Ψυχάρη και Μαξίμου είχε ως «θύμα » τον υιό Ψυχάρη που εκλέγεται στην πολύπαθη Α” Αθηνών.
Ετσι, πρός μεγάλη εκπληξη ολων επελέγη ο «τυχερός» Βαςσίλης Κικίλιας – με άριστες σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη- προκειμένου να ηγηθεί του πιο δύσκολου υπουργείου -αυτό του Προσταςσίας του Πολίτη – καθώς θεωρείται υπουργείο «καυτή πατάτα» με δεδομένες τις τυχόν αστοχίες και τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν….Το «αδειασμα» Ανδρέα Ψυχάρη δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανέναν πολιτικό παρατηρητή, όχι γιατί δεν επιλέγεται ο πρώην διπλωμάτης και ακριβός υιός του παντοδύναμου Σταύρου Ψυχάρη αλλά κυρίως γιατί επιλέγεται ο βασικός του αντίπαλος ( ο Κικίλιας) προκειμένου να καλύψει ως πολιτική ηγεςσία το κρίσιμο υπουργείο.
Ενα υπουργείο που φαντάζει ως «πολύφερνη νύφη» για τον κάθε επίδοξο διεκδικητή αφού οι ψήφοι των αστυνομικών εκτινάσσουν στα ύψη τον αρεστό (σε αυτούς) υπουργό ενώ με το εργο που μπορεί να επιτελεστεί αναγράφονται στο υπουργικό βιογραφικό επιτυχίες που αποτελούν βατήρα για την όποια ανέλιξη , για την όποια …κομματική βουτιά στην πολιτική πιςσίνα!!….


olympia.gr