Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Καναλάρχες και παπαγαλάκια σε προπαρασκευή εσχάτης προδοσίας και φθορά εθνικής περιουσίας


Δημοσιεύθηκε από economikos στο Ιουνίου 11, 2014
Αντώνης Μποσνακούδης,
Ανεξάρτητος Υποψήφιος του Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου
για την δημοσιογραφική ομοσπονδία ΠΟΕΣΥ (εκλογές 13-14 Ιουνίου)
tonybosnakoudis@gmail.com, unchain.gr, farosradio.gr
Ο ανασχηματισμός του εκδοτικού χώρου σε επίπεδο εταιριών και επιχειρηματιών είναι απαραίτητος όσο ποτέ. Η εθνική περιουσία που 
διαχειρίζονται έχει φθαρεί και μεταλλαχθεί ως όπλο εναντίον μας. Οι δημοσιογραφικές εκλογές (στην ΕΣΠΗΤ και αλλού) αποτελούν ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί για να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα. Με ανεξάρτητους ανθρώπους έξω από παρατάξεις.
Οι συχνότητες εκπομπής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων αποτελούν εθνική περιουσία, δηλαδή δική μας περιουσία των Ελλήνων πολιτών, την οποία προσωρινά εμπιστευόμαστε στις εταιρίες των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών για να την αξιοποιήσουν προς δικό μας όφελος για ενημέρωση, ψυχαγωγία κλπ.
Σήμερα αυτή η δική μας περιουσία, οι συχνότητες εκπομπής, όχι μόνο δεν αξιοποιούνται προς όφελός μας από τους διεφθαρμένους και διαπλεκόμενους καναλάρχες, αλλά αντίθετα έγιναν τα σημαντικότερα όπλα εναντίον μας. Όπλα των συμμοριών του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος με τα οποία κάνουν πλύση εγκεφάλου και ψυχολογικές παρεμβάσεις στους Έλληνες για να μην αντιδρούμε και να μην προστατεύουμε την χώρα από τις συμμορίες χαραμοφάηδων που σαν βδέλλες κάθονται πάνω στην Ελλάδα και ρουφούν το αίμα μας: Για να παραμένουν στην εξουσία και να συνεχίζουν εναντίον μας.
Αυτή η αντικοινωνική νοοτροπία που υπάρχει στις ιδιοκτησίες και διοικήσεις σχεδόν όλων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών έχει επηρεάσει όλο τον χώρο των ΜΜΕ. Όχι μόνο αυτό, αλλά έφτασαν σε σημείο να διαβρώνουν διοικήσεις σταθμών «συλλογικής διοίκησης» δηλαδή δημοτικούς και εκκλησιαστικούς που λογοδοτούν σε δημοτικά συμβούλια και Ιερά Σύνοδο, για να ρίξουν λάσπη ότι η συλλογική διοίκηση είναι ανεπαρκής και είτε να τους κλείσουν και να πάρουν τις συχνότητες είτε να αναλάβουν το μάνατζμεντ.
Το προσωπικό και κυρίως οι δημοσιογράφοι των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών δεν κατάφεραν (όσοι ήθελαν και όσοι προσπάθησαν) να εμποδίσουν αυτό το αντικοινωνικό και αντεθνικό καθεστώς που βλέπουμε σήμερα. Ανάμεσά τους βέβαια υπάρχουν και αυτοί που μόνο δημοσιογράφοι δεν είναι. Το κακό όμως είναι ότι η διάβρωση στους καναλάρχες έφτασε στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει θεραπεία, παρά μόνο ανάγκη για ξήλωμα.
Εδώ είναι και μία από τις κατευθύνσεις που θα κινηθώ αν τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) με εκλέξουν αντιπρόσωπο στις 13 και 14 Ιουνίου και οι αντιπρόσωποι των άλλων Ενώσεων με εκλέξουν μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Θα είναι η ενεργοποίηση κάθε νομικής και άλλης διάταξης κλπ για τον ανασχηματισμό του εκδοτικού χώρου (μέχρι και με πιστοποίηση του ποιος θα μπορεί να γίνει επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ), με εκδοτική κάθαρση για τη διατήρηση μόνο των σωστών επαγγελματιών που κινούνται με διάθεση υπηρεσίας στο κοινωνικό σύνολο.
Μόνο αν εμείς ξηλώσουμε τους χαραμοφάηδες από την ιδιοκτησία και διοίκηση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών θα έρθει υγεία στον κλάδο μας και στην κοινωνία. Οι ίδιοι δεν θα το κάνουν. Βδέλλες ήταν, βδέλλες μένουν.
Προπαρασκευή εσχάτης προδοσίας και φθορά περιουσίας
Η έννοια της φθοράς περιουσίας για την συχνότητα εκπομπής ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού μπορεί να περιγραφεί αν και η συχνότητα εκπομπής είναι κάτι άυλο σε αντίθεση με την κλασική έννοια των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία είναι απτά και υλικά αντικείμενα (κτίρια, οχήματα, κ.λπ.).
Μπορούμε να αντιληφθούμε την φθορά άυλου περιουσιακού στοιχείου αν εξετάσουμε την φθορά υλικού περιουσιακού στοιχείου ως προς αυτά που ακολουθούν τη φθορά. Η φθορά τιμωρείται διότι μειώνει ή αποκλείει πλήρως την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου που έχει φθαρεί ή διότι έχει αρνητικά αισθητικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν υπάρχει φθορά σε κτίριο στην εξωτερική του μορφή αφενός μεν αισθητικά το κτίριο υποβαθμίζεται και πιθανόν (κυρίως όταν υπάρχουν και φθορές στους εσωτερικούς χώρους) να περιορίζεται ή να καθίσταται αδύνατη η χρησιμοποίηση των εσωτερικών χώρων.
Στην περίπτωση της συχνότητας εκπομπής, όταν οι ιδιοκτήτες και οι διευθύνοντες του σταθμού περιορίζουν:
- την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, υπάλληλοι) ή
- το υποχρεώνουν να λειτουργήσει με τρόπο που δεν αντιστοιχεί με τις ικανότητες και τα ταλέντα του καθενός (κυρίως όταν κατευθύνουν τις ικανότητες και ταλέντα στην στυγνή υποστήριξη των τροϊκανικών παρανομιών) ή
- όταν συμπεριφέρονται με τρόπο που θέτει τον εργαζόμενο σε αμυντική στάση αυτοπροστασίας – αυτοσυντήρησης ή
- προκαλούν εσωτερικές τριβές και διχόνοια ή
- διαμορφώνουν ένα πρόγραμμα που απωθεί και βλάπτει την κοινωνία και τη χώρα
τότε προφανώς μπορούμε να μιλούμε για φθορά της συχνότητας (ως περιουσιακού στοιχείου που αποσκοπεί στην σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση – ψυχαγωγία – καλλιέργεια του κοινού) ακόμη και αν ως άυλο στοιχείο δεν δέχεται την φυσική, υλική συμβατική φθορά.
Το Άρθρο 135 του Ποινικού Κώδικα «Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας» λέει:
1. Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 [εσχάτη προδοσία] τιμωρείται με κάθειρξη.
2. Όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν πράξη από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ’ αυτές τις πράξεις, τιμωρείται με κάθειρξη.
3. Οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευαστική ενέργεια με πρόθεση μιας από τις αναφερόμενες στο άρθρο 134 πράξεις τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
4. Συνωμοσία υπάρχει όταν δύο ή περισσότεροι συναποφασίσουν να τελέσουν πράξη εσχάτης προδοσίας ή αναλάβουν αμοιβαία υποχρέωση να τελέσουν τέτοια πράξη.
​Βλέπουμε ότι οι παραβιάσεις των στοιχειωδών εργατικών σχέσεων κινούνται πέρα από τα στενά πλαίσια που παρουσιάζονται. Είναι το εργαλείο υποταγής των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ για να συμμετάσχουν στην προπαρασκευή και διατήρηση της εσχάτης προδοσίας που έγινε εμφανέστατη τα τελευταία χρόνια. Για να βγαίνει ο κάθε χαραμοφάης να λέει « Μαζί τα προδώσαμε».
​Μόνο αν ξηλωθούν εντελώς αυτά τα όντα και τα συμφέροντα από τα ΜΜΕ, θα δούμε άσπρη μέρα. Και οι παρατάξεις έχουν αποδειχθεί όχι μόνο ανεπαρκείς αλλά και συνεργαζόμενες μαζί τους. Ειδικά η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ έχει μακρά «παράδοση» σε αυτό άσχετα από διοικήσεις. Η Ομοσπονδία ΠΟΕΣΥ χρειάζεται να έχει ανεξάρτητους στο ΔΣ της και τα μέλη της ΕΣΠΗΤ μπορούν να κάνουν την αρχή ψηφίζοντας ανεξάρτητα έναν Ανεξάρτητο υποψήφιο στις εκλογές της 13ης και 14ης Ιουνίου 2014.

olympia.gr