Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

EΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΟΚΟ



Σε συνέχεια της χθεσινής καταγγελίας μας για τα εγκαταλειμμένα πληρώματα των Ε/Γ πλοίων «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ» και «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ» θέλουμε να προσθέσουμε τα παρακάτω:
1)Οι οφειλές προς το πλήρωμα και τους αξιωματικούς φθάνουν τα δύο χρόνια!!!
2)Μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και η εταιρεία δεν τους καλύπτει τις δαπάνες για την νοσοκομειακή περίθαλψη και τις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις!!!
3)Δύο μέλη του πληρώματος έχουν ζητήσει την αντικατάστασή τους από τον Γενάρη του 2014 και η εταιρεία ακόμη δεν έχει μεριμνήσει για την εξόφληση και την αντικατάστασή τους!!!
Επαναλαμβάνουμε και καταγγέλλουμε την προκλητική στάση και αδιαφορία της ναυτιλιακής εταιρείας (ΝΕΛ) αλλά και την αδράνεια του ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτη, του Γ.Γ του ΥΝΑ Θ. Μπούσιου και των εμπλεκομένων υπηρεσιών του ΥΝΑ, οι οποίοι χθες με την απάντησή τους μας επιβεβαίωσαν πλήρως σε αυτό που πιστεύαμε, ότι δηλαδή θα αναλωθούν σε έγγραφες παραινέσεις προς την ναυτιλιακή εταιρεία, οι οποίες όλες αυτές οι κινήσεις έχουν αποδειχθεί πλήρως αναποτελεσματικές και αδιέξοδες.
Το φαινόμενο της εγκατάλειψης των Ελλήνων Ναυτικών των δύο πλοίων στην Ισπανία και το Μαρόκο συνιστά διασυρμό για την χώρα και την Ναυτιλία και επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μας ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ είναι ανίκανη να ανταποκριθεί και στις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στους Έλληνες Ναυτεργάτες.
Αντίθετα είναι στην πρώτη γραμμή να προβάλει και να επιλύει τις αξιώσεις και απαιτήσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική αποδεικνύεται επικίνδυνη και καταστροφική για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Ναυτεργατικού μας κόσμου.
Με εντολή της Διοίκησης
      Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας
     Νταλακογεώργος Αντώνης                                                          Κροκίδης Νικόλαος