Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

" ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ "

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εξόρμηση που πραγματοποίησε η Παγχιακή Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, με σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στο έγκλημα των Ισραηλινών στην Παλαιστίνη με τις πλάτες ΗΠΑ-ΕΕ. Μοιράστηκαν εκατοντάδες φυλλάδια και έγιναν συζητήσεις με κεντρικό σύνθημα "Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης". Όπως τονίστηκε: 

"Η επίθεση έχει δραματικές συνέπειες για το λαό της Παλαιστίνης και εγκυμονεί κινδύνους γενικότερα για τους λαούς της περιοχής.
Για τις αιματηρές αυτές εξελίξεις τεράστια είναι η ευθύνη των ΗΠΑ, που στηρίζουν
το Ισραήλ στη συνέχιση της καταπίεσης και αιμορραγίας του παλαιστινιακού λαού
ενώ ευθύνη έχει και η ΕΕ, που ακολουθεί γραμμή «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα
στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε
στρατιωτικό,οικονομικό και πολιτικό επίπεδο."

Οι Χιώτες εργαζόμενοι ζουν μπροστά στα μάτια τους τις τραγικές τις επιπτώσεις της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στις χώρες της Μεσογείου και αλλού. Στέκονται αλληλέγγυοι σε όσους μετανάστες φθάνουν κατά δεκάδες κάτω από δύσκολες συνθήκες σε μικρές λέμβους, θύματα της εκμετάλλευσης εμπόρων ενώ στοιβάζονται σε ανοιχτούς χώρους.

Οι δραστηριότητες συνδυάστηκαν με υλική βοήθεια προς τους μετανάστες που στοιβάζονται στην οδό Δημοκρατίας και φθάνουν στο νησί μας με κίνδυνο της ζωής τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών.