Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ




Όταν λέμε "είμαι Έλληνας" τι εννοούμε φίλοι μου;
Προφανώς, το ερώτημα είναι δύσκολο να απαντηθεί αν το καλοσκεφτούμε. Είμαστε Έλληνες, όχι επειδή έχουμε ένα ξεχωριστό, μοναδικό DNA (Έλληνες εισίν οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες).
Έλληνες είμαστε επειδή μιλούμε και ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, επειδή σκεφτόμαστε μέσω της ελληνικής γλώσσας (η γλώσσα καθορίζει και τον τρόπο σκέψης και γι' αυτό οι Εγγλέζοι εισήγαγαν την ελληνική σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας τους προ δύο ετών...).
Εννοούμε λοιπόν ότι μιλούμε, σκεφτόμαστε και γράφουμε ελληνικά επειδή ακριβώς έχουμε συνείδηση ελληνική και αισθανόμαστε Έλληνες!
Όσοι δεν το αισθάνονται αυτό, γράφουν με greeklish για να καλύψουν τις ορθογραφικές ανεπάρκειές τους, που τους δημιουργούν κόμπλεξ κατωτερότητας!
Αλλά οι Έλληνες δε βαθμολογούν, δεν εκτιμούν τους άλλους από το επίπεδο της ορθογραφικής τους επάρκειας, αλλά από την αξία της προσωπικότητάς τους, από τη γνησιότητα και όχι από τη "δήθεν" εντύπωση που επιδιώκουν...
Εκτιμούμε βαθύτατα εκείνους που, ενώ έχουν ορθογραφικές αδυναμίες, επιμένουν να γράφουν τη γλώσσα των πατέρων μας, τα Ελληνικά!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Θόδωρος Καλαμπούκας
(Δημιουργός - Διαχειριστής)