Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ 260 ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΕΣ





Στα τέλη Σεπτεμβρίου τοποθετείται η έκδοση της μεγάλης προκήρυξης για 260 δόκιμους λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Μετά την ολοκλήρωση -την περασμένη Παρασκευή- των γραπτών εξετάσεων για τους υποψήφιους υπαξιωματικούς, το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ετοιμάζεται να εκδώσει την τελευταία για φέτος προκήρυξή του, η οποία αφορά υποψηφίους, κατόχους απολυτηρίου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τριετούς φοίτησης για τα ημερήσια λύκεια, ή τετραετούς φοίτησης για τα εσπερινά λύκεια.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει είναι Ελληνες πολίτες και να διαθέτουν, επίσης, πτυχίο καλής γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής), πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ και ηλικία έως 26 ετών.
Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν φέτος, για πρώτη φορά, με μεικτό σύστημα, όπου τα τυπικά προσόντα θα παρέχουν το 70% της μοριοδότησης και η γραπτή εξέταση το 30% (Νόμος 4256/2014, Τεύχος Α' "Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις", ενώ για τη διαπίστωση της καταλληλότητας των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί υψομέτρηση. Επιπλέον, οι προκριθέντες βάσει τυπικών προσόντων θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ιατρικές, αθλητικές και ψυχομετρικές εξετάσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν η φυσική και πνευματική τους κατάσταση και η καταλληλότητά τους για την ανάληψη των καθηκόντων των θέσεων. Ειδικότερα, ο νέος νόμος αναφέρει ότι "η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων γίνεται με εφαρμογή μεικτού συστήματος μοριοδό- τησης και γραπτών εξετάσεων.

Ο συντελεστής βαρύτητας με τον οποίο θα πολλαπλασιάζεται το αποτέλεσμα εκάστης εκ των εν λόγω δύο διαδικασιών, σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση, θα είναι σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερος του αντίστοιχου συντελεστή της διαδικασίας γραπτών εξετάσεων και σε ποσοστό τουλάχιστον 70% επί του συνολικού ποσοστού". Ας σημειωθεί ότι για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν παράβολο αξίας 10 ευρώ που εκδίδεται από το Δημόσιο Ταμείο, σε αντίθεση με το έως σήμερα status quo, το οποίο επέτρεπε στους υποψηφίους να συμμετάσχουν δωρεάν στους διαγωνισμούς με εξαίρεση την υποβολή ένστασης στο ΑΣΕΠ, η οποία συνοδευόταν από το αντίστοιχο παράβολο.