Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Νέες αλλαγές και πάλι στο χώρο της παιδείας – Η προετοιμασία των μαθημάτων εντάσσεται στο νέο σχολικό πλαίσιο
Αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των ολοήμερων δημοτικών σχολείων προκειμένου να ολοκληρώνεται η μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας εντός της σχολικής μονάδας προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Πέντε ώρες την εβδομάδα για μελέτη – προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας θα δοθούν στις τέσσερις πρώτες τάξεις των ολοήμερων δημοτικών σχολείων σύμφωνα με πρόταση του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Παιδείας που έχει σταλεί προς τους Προϊσταμένους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, θα δοθούν στις 4 πρώτες τάξεις των ολοήμερων δημοτικών σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα οποία φοιτούν πάνω από 313 χιλιάδες μαθητές, 5 ώρες την εβδομάδα για μελέτη – προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας.
Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η ολοκλήρωση της μελέτης των μαθημάτων, η εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης και η ολοκληρωμένη προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη ημέρα, στην πρωινή ζώνη του προγράμματος, ώστε οι μαθητές να είναι έτοιμοι και να μένει η τσάντα στο σχολείο.
Ακόμα, η στήριξη της ελληνικής οικογένειας με την απαλλαγή της όσον αφορά το διάβασμα των παιδιών, αλλά και η εξασφάλιση επαρκούς ελεύθερου χρόνου στους μαθητές.

newsbomb.gr