Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

Έβαλαν στο μάτι τα ανασφάλιστα οχήματα – Έτοιμα για αποστολή τα ειδοποιητήρια


Φτάνουν σε λίγες μέρες τα ειδοποιητήρια σε όσους έχουν ανασφάλιστο το αυτοκίνητό τους.  Θα τους γνωστοποιηθεί εγγράφως ότι πρέπει να πληρώσουν τα ασφάλιστρα ή το ανάλογο πρόστιμο, για να μη χάσουν… άδεια και δίπλωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστολές αυτές αφορούν σε περισσότερους από 800.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Οι επιστολές, οι οποίες ακόμη δεν έχουν ταχυδρομηθεί από το υπουργείο Οικονομικών (αλλά αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες), θα καλούν τους ιδιοκτήτες να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας ως «ποινή» παράβολο 250 ευρώ.
Οι ανασφάλιστοι αντιμετωπίζουν διοικητικές κυρώσεις, όπως η αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες, η αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα. Επιπλέον προβλέπονται ποινικές κυρώσεις με φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

aftodioikisi.gr