Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Πληρώναμε κρυφό φόρο στον ΟΤΕ για φυματίωση; – Αποκάλυψη Βρούτση που ξεσήκωσε αντιδράσεις


Στα απίστευτα και όμως αληθινά που έρχονται στη δημοσιότητα τις τελευταίες εβδομάδες για  τις «κρυφές» χρεώσεις υπέρ τρίτων περιλαμβάνεται και ένας φόρος στον ΟΤΕ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο φόρος καθιερώθηκε το 1949 με Βασιλικό Διάταγμα  και αφορά την πρόβλεψη ποσού από τον Οργανισμό προκειμένου να θεραπεύει το προσωπικό που πάσχει από φυματίωση, καλύπτοντας τη σχετική δαπάνη κατά τα δύο πέμπτα.  Η φυματίωση εξαφανίσθηκε σχεδόν από τη χώρα μας αλλά ο φόρος παρέμεινε, επιβαρύνοντας προφανώς τους λογαριασμούς, όπως,  έστω και εμμέσως , όλες οι κρατήσεις υπέρ τρίτων,  επί δεκαετίες. Και μπορεί οι συνδικαλιστές να αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του υπουργού Εργασίας, όμως ο κ. Βρούτσης επιμένει ότι μόνο πέρσι δεσμεύθηκε ποσό 75.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του ΟΤΕ για τη θεραπεία υπαλλήλων του με φυματίωση!
Η ανακοίνωση των υπαλλήλων του ΟΤΕ
«Χαιρετίζουμε την σπουδή της Κυβέρνησης να καταργήσει έναν ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΝΟΜΟ (Δήλωση Υπουργού Εργασίας: Τώρα καταργούμε νόμο για την αντιμετώπιση της φυματίωσης των υπαλλήλων του ΟΤΕ), ο οποίος μπορεί την εποχή που θεσπίστηκε να κάλυπτε πραγματική ανάγκη, η οποία ευτυχώς, εδώ και δεκαετίες έχει εκλείψει.
Η παγκόσμια πρωτοτυπία του να καταργείς το ¨ανενεργό¨ θα μείνει στην ιστορία ως αποτέλεσμα σκληρής πιθανόν διαπραγμάτευσης με την ΤΡΟΙΚΑ και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού!
Καλούμε βέβαια τη συγκυβέρνηση να δείξει την ίδια σπουδή και να δώσει την αντίστοιχη δημοσιότητα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που καθημερινά κινδυνεύουν από εργατικά ατυχήματα, εξαιτίας της πίεσης από τους εργοδότες και της ελλιπέστατης τήρησης των αναγκαίων νόμων. Να θυμίσουμε στην Συγκυβέρνηση της Ντροπής ότι οφείλει να αναλάβει τα αναγκαία μέτρα κατά της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, της μαύρης εργασίας και εν γένει της βελτίωσης και ουσιαστικής προστασίας των εργαζομένων από των εργασιακό μεσαίωνα που μας οδηγούν με τις αποφάσεις και τις παραλείψεις τους συστηματικά τα τελευταία χρόνια.
Τα προγράμματα επαιτείας, που με στόμφο ανακοινώνει ο πρωθυπουργός της χώρας, στους ανέργους με Ευρωπαϊκά χρήματα δεν λύνουν τα προβλήματα και δεν φέρνουν καμιά ανάπτυξη και δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας που συνεχώς ψευδώς ευαγγελίζονται οι κυβερνώντες.
Να γνωρίζουν όλοι λοιπόν ότι η προπαγάνδα τους για να καλύψουν τα νέα χαράτσια (ΕΝΦΙΑ κλπ) και τις νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς απευθύνεται σε κατοίκους άλλης χώρας και όχι σε εμάς!»


aftodioikisi.gr