Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Μισή ντουζίνα νέα πλοία σχεδιάζει η Tsakos


Greece-Tsakos
H Tsakos Energy Navigation άνοιξε την όρεξη των επενδυτών για παραγγελίες νεότευκτων, αφού αναμένει τουλάχιστον έξι νέα τάνκερ να προστεθούν στο στόλο της μέχρι το κλείσιμο του 2014, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου.
Ο διευθύνων σύμβουλος Νικόλας Τσάκος είπε στους επενδυτές ότι οι προσφορές είναι παρόμοιες με τις συμβάσεις των εννέα ισχυρών aframax που παραγγέλθηκαν κατά τη μακροπρόθεσμη απασχόληση με τη Statoil.
Ο Τσάκος λέει ότι η εταιρεία ετοιμάζεται για “τουλάχιστον μισή ντουζίνα” συναλλαγ;vn που ενδέχεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.
Αν και δεν αποκαλύπτει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ο πλοιοκτήτης αναφέρει ότι τα νέα πλοία θα λειτουργούν τόσο στην αγορά προϊόντων όσο και αργού φορτίου, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των VLCC όπου η TEN επιδιώκει την ανανέωση του στόλου της.
“Θα ξεκινάει από VLCC και θα φτάνει μέχρι suezmaxs, aframaxs και άλλα” δήλωσε ο Τσάκος σε μια τηλε-συνδιάσκεψη.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Doug Mavrinac, αυτές οι πρόσθετες εξαγορές θα αυξήσουν τη διαθεσιμότητα πλοίων της εταιρείας παρέχοντας περαιτέρω στήριξη για πιθανό spin-off κατά το 2015.
Η εταιρεία έκλεισε το τρίμηνο με οριακά κέρδη ύψους 200.000 δολαρίων και μια προσαρμοσμένη απώλεια 0,02 δολαρίων ανά μετοχή, αποτελέσματα πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις αναλυτών της Wall Street.
“Νομίζω ότι προσβλέπουμε σε μια καλή χρονιά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσάκος.

e-nautilia.gr