Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμ. Κάρμαντζη στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Aegean Analytical Chemistry Days 2014”


Χίος 30 Σεπτεμβρίου 2014
Εκλεκτοί μας φιλοξενούμενοι
Αγαπητές φίλες και φίλοι
Με ιδιαίτερη χαρά εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, σας καλωσορίζουμε στη Χίο για την πραγματοποίηση του «Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Αναλυτικής Χημείας Αιγαίου Πελάγους 2014». Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών για την άρτια διοργάνωση μιας επιστημονικής συνάντησης με τέτοια εμβέλεια.
Είναι βέβαιο ότι συναντήσεις όπως αυτή που πραγματοποιείται στη Χίο τις ημέρες αυτές προάγουν τον επιστημονικό διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών. Ευνοούν την επικοινωνία και τη διασταύρωση απόψεων μεταξύ κορυφαίων επιστημόνων. Από την άποψη αυτή αντίστοιχες συναντήσεις αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.  Και αποκτούν σημασία και από τη σκοπιά της αξιοποίησης επιστημονικών συμπερασμάτων στην καθημερινότητα όλων μας, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.
Η Χίος, που τις ημέρες αυτές θα σας φιλοξενήσει, είναι ένας τόπος ξεχωριστός, προικισμένος με μοναδικές ομορφιές. Μεταφέρει ταυτόχρονα, μια πολιτιστική και ιστορική παράδοση, που έδινε πάντοτε ιδιαίτερη θέση στην αγάπη για τη Γνώση και την Έρευνα. Χαρακτηρίζεται επίσης από την ύπαρξη τοπικών προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με κορυφαίο ανάμεσά τους τα παγκόσμια μοναδικό προϊόν της Μαστίχας. Είμαι βέβαιος, ότι ακόμα και στο σύντομο διάστημα της παραμονής σας, θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε αυτές τις όψεις της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Με τις σκέψεις αυτές, κλείνοντας αυτό το σύντομο χαιρετισμό, εύχομαι ειλικρινά γόνιμες και δημιουργικές εργασίες στο Συνέδριό σας και ευχάριστη παραμονή στο νησί μας.