Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα οργανογράμματα – Το σχέδιο για «ευέλικτο και οικονομικό» δημόσιο τομέα


Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη νέα, «ευέλικτη και πιο οικονομική» μορφή του δημοσίου τομέα τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου του 2014. Με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, τα οποία τίθενται σε εφαρμογή του επόμενους μήνες, επιτυγχάνεται μείωση των δομών τους, η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, φτάνει και το 63%.
Είναι γνωστό όπως, έχει αναφέρει επανειλημμένως ο υπουργος Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, η συνολική μείωση των δημόσιων δομών, φτάνει το περίπου το 40%. Σύμφωνα με δημοσιεύμα της «Καθημερινής της Κυριακής» το δημοσιονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη επιλογή συρίκνωσης, ανέρχεται στα 10,8 εκατομμύρια ευρώ. Η εφημερίδα αναφέρεται στη φιλοδοξία του κ. Μητσοτάκη να απλοποιήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να πιο αποτελεσματική τη δημόσια διοίκηση.
Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει  «Καθημερινή», καταργούνται οργανισμοί, γενικές διευθύνσεις κλπ., και βελτιώνεται η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων.
Πρώτα στη λίστα με τη μεγαλύτερη μείωση δομών, «φιγουράρουν» τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος, Οικονομικών, καθώς και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

aftodioikisi.gr