Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ



Με αντιδημοκρατική συμπεριφορά η παράταξη  Λαμπρινούδη  απέκλεισε τη Λαϊκή Συσπείρωση από την οικονομική Επιτροπή και από την επιτροπή ποιότητας Ζωής με το σκεπτικό ότι εμάς μας ψήφισε το 40% του Χιώτικου λαού , άρα καταλαμβάνουμε και τις τρεις θέσεις που αναλογούν  όχι φυσικά στην αξιωματική  αντιπολίτευση , αλλά στη μειοψηφία.
Ακόμα και ο αντιδημοκρατικός νόμος Καλλικράτης, προβλέπει τη συζήτηση ανάμεσα στις αντιπολιτεύσεις προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινή πρόταση, πράγμα που είχε γίνει στην προηγούμενη περίοδο όταν ο Γιάννης Χαλιορής παραχώρησε μια θέση στη Λαϊκή Συσπείρωση  στη βάση της αντιπροσωπευτικότητας.
Η παράταξή μας πιστή σε αυτή την αρχή πρότεινε στις συγκεκριμένες επιτροπές να εκπροσωπούνται και οι τρεις δυνάμεις της αντιπολίτευσης , αλλά βρέθηκε απέναντι στην αλαζονεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αγκυλωμένη στις λογικές του βαθέος ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , ακόμα ψάχνει ενόχους για την ήττα της, αντί να κάνει την αυτοκριτική της  για τις αντιλαϊκές και ρουσφετολογικές πολιτικές που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια.
Το μετράρι της δημοκρατίας του καθενός δεν είναι τα μεγάλα λόγια , αλλά και το πώς αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του κι αυτό ισχύει και για τη συμπολίτευση του κ. Βουρνού και για την αξιωματική αντιπολίτευση. Δυστυχώς και σε αυτό το σημείο η παράταξη Λαμπρινούδη έδειξε τη μικροψυχία της.
Τους πληροφορούμε ότι για μας οι διάφορες θέσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο ελέγχου και αποκάλυψης των αντιλαϊκών πολιτικών,  είναι μέσο για να είμαστε το αυτί και το μάτι του λαού και όχι για να παίζουμε διάφορα παιχνίδια ημετέρων ή κυβερνητικών σχεδιασμών,  όπως  είχε μάθει να παίζει χρόνια τώρα η παράταξη Λαμπρινούδη.


Το δίκιο για  άλλη μια φορά θα κριθεί στους δρόμους, προς το οποίο ο πρώην δήμαρχος και το ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπεί είναι αλλεργικοί.