Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Η καταπολέμηση των εκδηλώσεων νεοναζισμού και ξενοφοβίας, ήταν ο άξονας της ομιλίας του Κώστα Τριαντάφυλλου, Βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ και Μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας της Συνέλευσης, σήμερα, στο Στρασβούργο.  

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, έχοντας επανειλημμένως επισημάνει την αναγκαιότητα αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, εστίασε, στην ομιλία του, στην ανάγκη για μια πραγματική πολιτική, δηλαδή για μια πολιτική που θα στοχεύει σε λύσεις και αποτελέσματα, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζουν οι πολίτες. Πρότεινε, επίσης, τη δημιουργία ευρέων προγραμμάτων που θα κινητοποιήσουν δυνάμεις της κοινωνίας και θα προωθήσουν την εκπαίδευση της νέας γενιάς στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία.


Ζήτησε να δοθεί πολιτικός αγώνας ενάντια στον λαϊκισμό, από όπου και αν προέρχεται, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον νέο αντιρατσιστικό νόμο της χώρας μας, που είναι ο πληρέστερος στην Ευρώπη, και τον οποίο στήριξε η πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών της Ελλάδας.