Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ : ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ , ΜΕ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ , ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,9% επί της Νέας Δημοκρατίας και τοΠοτάμι να είναι τρίτο κόμμα δείχνει νέα δημοσκόπηση.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 25,7% στην πρόθεση ψήφου, με τη Νέα Δημοκρατία να λαμβάνει 19,8% σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Metron Analysis για τον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika 90,1.
Η... είδηση είναι πως το Ποτάμι του Σταύρου εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα με ποσοστό 6,9% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,4%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 30% έναντι 23% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν ποιος από τους Σαμαρά και Τσίπρα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το χρέος, το 35% επέλεξαν τον πρωθυπουργό και το 28% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος σε δημοφιλία πολιτικός αρχηγός με 41% έναντι 40% του Αντώνη Σαμαρά και του Σταύρου Θεοδωράκη. Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 29%, οι Φώτης Κουβέλης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 26%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 23% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11%.
Και σε αυτή τη δημοσκόπηση, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι, αφού σχετικά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το 49% θεωρεί πως πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή και το 45% θέλει εκλογές.
Επίσης, το 47% κρίνει θετικά την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, αντίθετα με το 40% που θεωρεί την κίνηση αυτή λανθασμένη


newsit.gr