Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

- "Κανείς δεν σας πιστεύει πια, ούτε τα στελέχη σας", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
- "Έσχατος ο εμπαιγμός ο ισχυρισμός ότι η χώρα βγαίνει από το Μνημόνιο"
- "Ούτε με τα κιάλια δεν θα βρείτε 180 βουλευτές για την εκλογήΠροέδρου της Δημοκρατίας"
- "Το πρόγραμμά μας στη ΔΕΘ το αγκάλιασε ο λαός μας... Αυτή ήταν η στιγμή της κυβερνητικής κατάρρευσης"
- Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το χρέος
- Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι στηρίζει τη λιτότητα και τη στρατηγική της Άνγκελα Μερκελ
"Άκουσα με προσοχή τον υπουργό Υγείας που επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό, αλλά πειστική απάντηση γιατί η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, δεν πήρα.
Προφανώς ο λόγος που εκτάκτως καλεί τους βουλευτές είναι ένας και μοναδικός: είναι η απελπισία της κυβέρνησης μπροστά στα τεράστια αδιέξοδα και τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε για να περιοριστούν οι διαρροές και να μείνουν στις θέσεις τους οι κυβερνήτες", είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.Και συνέχισε: "Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να εκπροσωπήσει τη μεσαία τάξη. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο κοινοβούλιο τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Κάποιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην το ακούσει ο λαός μας στη ΔΕΘ. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το άκουσε και το αγκάλιασε ο λαός μας. Αυτή ήταν η στιγμή της κυβερνητικής κατάρρευσης".
"Στην αρχή μας κατηγορήσατε για παροχολογία. Είναι παροχολογία η αναγκαία ρύθμιση των κόκκινων δανείων, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας;", είπε μεταξύ άλλων.
"Στη συνέχεια είπατε ότι δεν βγαίνει η κοστολόγηση. Και αφού αυτό δεν είχε όφελος, ξεπατικώνετε το πρόγραμμά μας, προτείνοντας φοροαπαλλαγές...", συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
"Ποιον να πείσετε ότι έχετε σκοπό να σηκώσετε το ασήκωτο βάρος, που εσείς φορτώσατε στο λαό; Ισχυρίζεστε ότι ετοιμάζετε την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο. Εσείς δεν ήσασταν που λέγατε ότι θα έπρεπε αν δεν υπήρχε, να το εφαρμόσουμε μόνοι μας, γιατί κάνει καλό..;".
Αμέσως μετά ανέφερε: "Θέλω να θυμίσω στο Σώμα ότι η κυβέρνηση κατέθεσε προσχέδιο προϋπολογισμού που δεν δείχνει έξοδο από το Μνημόνιο. Φέρνετε 2 δισ. φόρους, ενώ υπόσχεστε φοροελαφρύνσεις... Με αυξήσεις στην άμεση φορολογία, στην παρακράτηση μισθών και συντάξεων, στα εισοδήματα των αγροτών και δεν περιλαμβάνετε στο προσχέδιο το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους...".
"Κανείς δεν σας πιστεύει πια, ούτε τα στελέχη σας... Δεν είστε απλός ο υπάκουος μαθητής, είστε ο υπάκουος μαθητής που καρφώνει στη δασκάλα τους συμμαθητές του. Τι θα διαπραγματευτείτε για το χρέος κύριε Σαμαρά, όταν συμφωνείτε σε όλα με τη Μέρκελ;".
Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
"Δεν θα σας αρκεί για να δείτε τον πολυπόθητο αριθμό που προβλέπει το Σύνταγμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι θα κάνετε τότε; Ούτε με τα κιάλια δεν θα βρείτε 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας... Συναίνεση 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να υπάρξει. Συναίνεση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ισοδυναμεί με συναίνεση στη συνέχεια της καταρρακωμένης κυβέρνησής σας και της καταστροφικής πολιτικής του Μνημονίου".
"Ακόμα και τα στελέχη της συγκυβέρνησής σας σας ζητάει να πάτε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Προφανώς όταν σας το προτείνουν αυτό, εννοούν χωρίς εσάς στο τιμόνι. Πώς θα πάτε στο εξωτερικό να μας εκπροσωπήσετε, όταν στο εσωτερικό αμφισβητείστε; Πώς να έχετε κύρος, όταν όλοι βλέπουν ότι η κυβέρνηση στηρίζετε σε δυο κόμματα που ο λαός αποδοκιμάζει; Με ποια διαπραγματευτική ισχύ θα μπορούσε η κυβέρνηση να διεκδικήσει μια καλύτερη διαπραγματευτική συμφωνία;". 
"Σε καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει συνέχεια μνημονίου και λιτότητας, εμείς δεν θα βάλουμε την υπογραφή μας... ".


newsit.gr