Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ο ΥΠ.ΟΙΚ.

ΔΕΝ έκανε δεκτή την Τροπολογία της Ντόρας Μπακογιάννη ο Υπ.ΟΙΚ.
Κατά την εισήγησή του, ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στη συζήτηση στη Βουλή για την «Κύρωση της ΠΝΠ: "Επείγουσα ρύθμιση για την αναπλήρωση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων λόγω πρόωρης λήξης της θητείας του" και άλλες διατάξεις» αναφέρθηκε και στην κατατεθείσα Τροπολογία, από τη Βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, για μείωση της φορολογίας των ακινήτων, τονίζοντας, πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, λόγω του ότι, «οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αποτελούν ήδη αντικείμενο δράσης και επεξεργασίας από το υπουργείο Οικονομικών» όπως χαρακτηριστικά αιτολόγησε, για να προσθέσει: 
«Όσον αφορά την αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών σημειώνεται πως έχει ήδη συσταθεί επιτροπή υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους με βαθιές γνώσεις στην αγορά ακινήτων. 
Η επιτροπή ήδη εργάζεται προς το σκοπό αναθεώρησης του τρόπου υπολογισμού των διοικητικών αξιών των ακινήτων ανά γεωγραφικές ζώνες ώστε να αντανακλούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τις συνθήκες της αγοράς. 
Σχετικά με τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. πρέπει να τονίσουμε πως η μείωση τόσο του κύριου όσο και του συμπληρωματικού φόρου αποτελεί ήδη στόχο της κυβέρνησης.
Επισημαίνεται. πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε τη σταδιακή μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. καθώς τα έσοδα από το φόρο θα μειωθούν σταδιακά από το 1,43% του ΑΕΠ, κάτω από το 1% του ΑΕΠ, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, παράλληλα με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. 
Το πνεύμα της τροπολογίας είναι στην κατεύθυνση των θέσεων που εξετάζονται από το Υπουργείο στο πλαίσιο που προανέφερα. Συνεπώς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει δεκτή». 


epoli.gr