Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ- "ΣΑΡΑΚΗΝΑ"

Κύριε Πρόεδρε.
 
Με αφορμή συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χώρο των εργατικών κατοικιών στο Βαρβάσι- "Σαρακήνα" όπως μεταφορικά ονομάζονται , αλλά δυστυχώς πρόκειται για κυριολεξία- σε σύσκεψη των κατοίκων μετά από πρόσκληση σε φορείς, διαπίστωσα την τραγική κατάσταση που βιώνουν εξ αιτίας του κυβερνητικού εμπαιγμού που υφίστανται αυτοί οι  άνθρωποι εδώ και δεκαετίες, ανεξαρτήτως εάν στην εξουσία ήταν η Χούντα, η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή σήμερα η συγκυβέρνηση των δύο τελευταίων.
Ακατάλληλα κτίρια, σοβαρές εστίες μόλυνσης, εγκατάλλειψη στα στοιχειώδη.
Στο τελευταίο κομμάτι ευθύνες έχουν  οι παρελθούσες δημοτικές αρχές, αλλά ευθύνη έχει για το τι μέλλει γενέσθαι  η σημερινή δημοτική αρχή.
Βασικά υπάρχουν δύο ζητήματα που πρέπει άμεσα να εξετάσει το δημοτικό συμβούλιο σε συνεργασία με κατοίκους,  με τους εμπλεκόμενους  φορείς Περιφέρειας και υπουργείων.
Το ένα είναι πού θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα και  το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε ανθρώπους που πλήρωσαν για να έχουν ασφαλή σπίτια και έχουν ερείπια και το δεύτερο πώς στο μεσοδιάστημα θα φροντίσει η δημοτική αρχή να εξαλείψει εστίες μόλυνσης, επικίνδυνα σημεία με δέντρα ή απομεινάρια φωτιστικών στύλων, παλιοσίδερα στην παιδική χαρά, χορτοκοπές  κλπ.
Η συνέλευση των κατοίκων κατέληξε σε υπόμημα που θα σας κατατεθεί, σε προταση για ευρεία σύσκεψη φορέων του νησιού και του κράτους με την παρουσία τους, και στη δέσμευση να ζητήσουν συζήτηση στο σώμα του ΔΣ.
Συνεπείς στα όσα δεσμευτήκαμε ως Λαϊκή Συσπέιρωση και με δεδομένο ότι δεν παρέστη εκπ΄ροσωπος της δημοτικής αρχής,  ζητάμε το θέμα να εισαχθεί ως επείγον στο ΔΣ.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
 
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΣ