Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

«Παγώνουν» οι μισθοί στο Δημόσιο – Ποιοι την… γλιτώνουν


«Παγωμένοι» αναμένονται να μείνουν οι μισθοί σε όλο το δημόσιο, σύμφωνα με το σχέδιο του προυπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες δείχνουν ότι το προσχέδιο, δεν θα απέχει από το τελικό σχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση το Νοέμβριο, από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό, Χρήστο Σταικούρα.
Πιο συγκεκριμένα, το προσχέδιο προβλέπει ότι οι μισθοί σε όλο το δημόσιο θα «παγώσουν». Ωστόσο, αυξήσεις αναμένεται να δουν στις αποδοχές τους οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λινεμικοί), το πιθανότερο, όμως, από τον Ιούλιο του 2015.
Υπανθυμίζεται ότι οι Δικαστικοί ήδη έχουν αποκαταστήσει τις αποδοχές τους στα πρό των περικοπών επίπεδα με δικαστικές αποφάσεις.
Τέλος, εκτιμάται ότι οι αποδοχές των συνταξιούχων θα παραμείνουν, στην καλύτερη περίπτωση στα ίδια επίπεδα, υπό την προυπόθεση ότι τα επικουρικά ταμεία θα περάσουν τα «τέστ βιωσιμότητας» και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν με αυτόματες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και του εφ΄άπαξ για να ισοσκελίσουν τον προυπολογισμό τους.
Πάντως τα κονδύλια του προυπολογισμού για τη στήριξη των ταμείων θα είναι μειωμένα το 2015 κατά μισό δισ. ευρώ.


aftodioikisi.gr