Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Συγχώνευση Οίκου του Ναύτου και Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας


varvitsiotis_oikos_nautou_
Επίσκεψη στον Οίκο του Ναύτου πραγματοποίησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους του Οργανισμού και πολίτες που εκείνη τη στιγμή είχαν επισκεφθεί τον χώρο για να εξυπηρετηθούν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Βαρβιτσιώτης συμμετείχε, παράλληλα, σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Οίκου του Ναύτου, Βαγγέλη Μπαρμπάκο, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων. Κύριο θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε η συγχώνευση του Οίκου του Ναύτου και του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ), η αντιμετώπιση των όποιων αρρυθμιών του οργανισμού και η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τον Έλληνα ναυτικό.
Σχετικά με την επικείμενη συγχώνευση των υπηρεσιών του Οίκου του Ναύτου και του ΓΕΝΝΕ, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα, ώστε να περιοριστεί η σπατάλη των δύο οργανισμών με τη διασπορά υπηρεσιών, αλλά και για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες στους ναυτικούς.«Χρειάζεται πιο ποιοτική και ενεργή εξυπηρέτηση, ώστε ο Οίκος να αποκτήσει επαφή με την ζώσα πραγματικότητα του πολίτη και να παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες στον Έλληνα ναυτικό»,σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, ξεκαθαρίζοντας ότι τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών πρέπει να αντιμετωπίζονται με απόλυτο σεβασμό. «Ο ελληνικός λαός πληρώνει την κακοδιαχείριση με τη διασπορά υπηρεσιών που υπάρχει σήμερα σε διαφορετικά κτίρια. Αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τις υγειονομικές υπηρεσίες που παρείχε μέχρι πρότινος ο Οίκος του Ναύτου στους ασφαλισμένους ναυτικούς και οι οποίες πλέον παρέχονται από τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτής της αλλαγής. «Η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης στους άνεργους ναυτικούς θα είναι ο κεντρικός στόχος του Οργανισμού. Τρέφω απέραντο σεβασμό στους Έλληνες ναυτικούς και οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες προς εκείνους», επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Στα αποτελέσματα της επίσκεψης, επίσης, του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, συγκαταλέγεται η απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου να συγκληθεί μία διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή αρμόδιων παραγόντων του ΝΑΤ και του Υπουργείου Υγείας. Σκοπός αυτής της σύσκεψης, μεταξύ άλλων, θα είναι στις νέες συγχωνευμένες υπηρεσίες, που θα έχουν έδρα στο κτίριο του Οργανισμού του Οίκου του Ναύτου στον Πειραιά, να παρέχονται οι υγειονομικές υπηρεσίες από τον ΕΟΠΥΥ, σε έκτακτα περιστατικά, κατά προτεραιότητα στους Έλληνες ναυτικούς.

e-nautilia.gr