Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – 7 Ιανουαρίου 2015 από το ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – 7 Ιανουαρίου 2015

(Πέμπτη σαιζόν – περισσότεροι από 140 σπουδαστές)
Με ιδιαίτερη σημασία στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα και με πλήρη λειτουργική αναβάθμιση και υποστήριξη της λειτουργίας των θεατρικών του εργαστηρίων, ξεκινάει τη διδακτική σαιζόν για το 2015 το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου.
 Φέτος, -πέντε χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας των εργαστηρίων του-, η νέα Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ προχωρά αποφασιστικά στην ανανέωση του Θεατρικού Σπουδαστηρίου του Θεάτρου με νέο διδακτικό πρόγραμμα, με εξειδικευμένο διδασκαλικό προσωπικό και ύλη δραματικών σχολών. Κατά τη χειμερινή περίοδο 2015 θα πραγματοποιηθούν επίσης: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές σχολείων, καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από διδασκάλους υποκριτικής & αυτοσχεδιασμού, ιστορικούς τέχνης, σκηνοθέτες, δασκάλους χορού, μουσικοθεραπευτές, σκηνογράφους/ενδυματολόγους & ψυχολόγους με εξειδίκευση στο θέατρο, (το διδακτικό μέρος θα συνεπικουρήσουν επιπλέον επαγγελματίες του χώρου που πρόκειται να μετακληθούν για τις ανάγκες των παραγωγών της κεντρικής σκηνής του Δη.Πε.Θε. Β.Α.)
Τα βασικά μαθήματα παρακολούθησης, (όπως η Ιστορία Θεάτρου, Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Αγωγή Λόγου, Σκηνοθεσία, Ψυχόδραμα & Κινηματογράφος),  θα διδαχθούν παράλληλα με την πρακτική εξάσκηση πάνω στο θεατρικό έργο «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη, όπου μετά το τέλος του κύκλου των μαθημάτων (Μάϊος 2015), οι σπουδαστές θα δώσουν παράσταση εφαρμογής σε επιλεγμένες περιοχές της Χίου.

Η όλη διδακτική διαδικασία, δε βασίζεται αμιγώς στην υποκριτική, αλλά ασχολείται με όλους τους ρόλους που διαδραματίζουν οι συντελεστές μιας θεατρικής παραγωγής. Με τον τρόπο αυτό, οι διδασκόμενοι γνωρίζουν το χώρο του θεάτρου και ως "παραγωγοί", ή ως "φροντιστές σκηνής" ή "φωτιστές", ως "σκηνοθέτες”, "ενδυματολόγοι", "σκηνογράφοι" κλπ.
Πρώτη συνάντηση και γνωριμία: 7 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα πρόβας του Δη.Πε.Θε. Β.Α. (Κτίριο οδού Λάδης 1, στο δεύτερο όροφο).

Διδακτικό προσωπικό: Μήτση Ακογιούνογλου (Αγωγή του λόγου), Γιώργος Παυλιδάκης (Υποκριτική & Κινηματογραφική σκηνοθεσία), Παντελής Καβίρης (Ιστορία Θεάτρου), Μαρία Ζαννίκου & Βασίλης Παχουνδάκης (Ψυχόδραμα, ομαδοποίηση, αυτοσχεδιασμός & Θεατρικό παιγνίδι), Μαργαρίτα Καμαράτου (κινησιολογία, χορός), Γιάννης Ζαφείρης – υπεύθυνος εργαστηρίων (Ιστορική και Φιλοσοφική προσέγγιση στο θέατρο, υποκριτική & σκηνοθεσία). 

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ηλικίες άνω των 16 χρόνων. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται αρχικά δύο φορές την εβδομάδα (απογευματινές ώρες), ενώ από τα μέσα Μάρτη 2015 οι συναντήσεις θα ενταθούν για τις ανάγκες της παράστασης εφαρμογής στο έργο «Λυσιστράτη», το οποίο και θα περιοδεύσει στη Χίο.

Δεν απαιτούνται δίδακτρα. Ωστόσο επειδή ο αριθμός των σπουδαστών περιορίζεται στους 40, οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν εγκαίρως με τη γραμματεία του Δη.Πε.Θε στο τηλέφωνο 22710 43556 (ώρες γραφείου). E-mail: grammateia@dipetheba.gr Ιστοσελίδα Δη.Πε.Θε. Β.Α. www.dipetheba.gr