Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ : ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά το email της τρόικας οι Βρυξέλλες μιλούν ανοιχτά για παράταση του ΕλληνικούΜνημονίου ακόμα και μετά την 31η Δεκεμβρίου, που είχε οριστεί ως ημερομηνία λήξης
- Το Eurogroup θα συμφωνήσει αν η Ελλάδα ζητήσει πιστωτική γραμμή προστασίας δηλώνει ανώνυμα ευρωπαίος αξιωματούχος
- Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters οι εκτιμήσεις είναι πως δεν θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου

Καταιγιστικές εξελίξεις έχει πυροδοτήσει το e mail της τρόικας προς την Ελληνική κυβέρνηση.


Και ενώ το κλίμα βαραίνει στην Αθήνα και το οικονομικό επιτελείο ψάχνεται πως θα απαντήσει στην τρόικα, τα διεθνή πρακτορεία Reuters και Bloomberg κάνουν ανοιχτά λόγο για παράταση του Μνημονίου στην Ελλάδα πέραν της ημερομηνίας λήξης του, που ήταν η 31η Δεκεμβρίου.

Λίγο μετά τις 12.30 διέρρευσε ανώνυμη δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου σύμφωνα με τον οποίο είναι πιθανή μια τεχνική παράταση του προγράμματος της Ελλάδας.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Reuters ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως δεν θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και για αυτό ως λύση επιλέγεται η παράταση του Μνημονίου.

''Δεν περιμένουμε η τρόικα να έρθει σε προκαταρκτική συμφωνία με την Ελλάδα πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου για την νέα πιστωτική γραμμή'' φέρεται να δηλώνει ο ίδιος.

Διαβάστε λέξη προς λέξη πως απαντά στην ερώτηση του Reuters για συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα.
Είναι η βασική μου προσδοκία ότι η τεχνική συμφωνία μπορεί να έρθει μέχρι τη Δευτέρα; Όχι δεν είναι!

Όλα δείχνουν πλέον πως οδεύουμε σε πολιτική συμφωνία με δύο κρίσιμους σταθμούς, το Eurogroup της Δευτέρας και την Σύνοδο Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου.

Για αυτό και διαρρέεται πως εάν η Ελλάδα ζητήσει πιστωτική γραμμή, συνοδευόμενη βέβαια με όρους, το Eurogroup θα συμφωνήσει.

newsit.gr