Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ " ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ "



Την εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» παρουσίασαν σήμεραoι δυο συν-επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» Νίκος Χρυσόγελος και Φώτης Κουβέλης, oΓραμματέας της  Κ. Ε. της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και το μέλος του προεδρείου των «Πράσινων – Αλληλεγγύη» Όλγα Θεοδωρικάκου.  
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Διακήρυξης στο σύνδεσμο: http://prasinoi.gr/diakiriksi-prasinoi-dimar/
Μετά την παρουσίαση της εκλογικής διακήρυξης ακολούθησαν δηλώσεις.
Ο Νίκος Χρυσόγελος συν-επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών δήλωσε:
«Το ψηφοδέλτιο μας είναι μια δημιουργική συνάντηση των χώρων της πολιτικής οικολογίας και της δημοκρατικής, ανανεωτικής αριστεράς, με σαφή προγραμματική συμφωνία. Δεν είναι άθροισμα αλλά υπέρβαση των δυο κομματικών σχηματισμών. Προσβλέπει προς το μέλλον, μαθαίνοντας όμως και από τα λάθη του παρελθόντος.
Εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, η κυρίαρχη σήμερα πολιτική οδηγεί στην διάλυση της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού. Επιδιώκουμε, λοιπόν, να αλλάξουμε τις πολιτικές και τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, προς το συμφέρον της κοινωνίας, με σχέδιο και συμμετοχή της κοινωνίας. Ούτε η στρατηγική του φόβου ούτε η οργή προσφέρουν λύσεις. Ο τυφλός διχασμός δεν επέτρεψε να υπάρξει μέχρι σήμερα ευρεία πολιτική συνεννόηση για να βρεθούν λύσεις στα μεγάλα, υπαρκτά, προβλήματα, για να αλλάξουν όσα οδήγησαν  τη χώρα στη χρεοκοπία όσο και οι άδικες και καταστροφικές πολιτικές λιτότητας που φούντωσαν κι επέκτειναν την κρίση.
Η δική μας παρουσία στη Βουλή θα εγγυηθεί μια ουσιαστική πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει και κυβερνητική αλλαγή σε προοδευτική, δημοκρατική, οικολογική κατεύθυνση, χωρίς να επιστρέψουμε στο παρελθόν και χωρίς ετερόκλιτες συμμαχίες, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει μια νέα ισορροπημένη σχέση ΕΕ-Ελλάδας»

Ο Φώτης Κουβέλης, συν-επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»  δήλωσε: «Οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά, σήμερα δίνουν στη δημοσιότητα το πρόγραμμά τους, την διακήρυξή τους. Και την θέτουν στην κρίση των Ελλήνων πολιτών. Με το πρόγραμμά μας διεκδικούμε την ανατροπή, διεκδικούμε την ισόρροπη ανάπτυξη, διεκδικούμε να αρθούν και να αντιμετωπιστούν, οι κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.  Η κοινωνία βρίσκεται πεσμένη και πρέπει να σηκωθεί όρθια, η χώρα πρέπει να σηκωθεί όρθια, με συγκεκριμένες θέσεις, με συγκεκριμένες προτάσεις, θέλουμε ο τόπος να βαδίσει προοδευτικά να αλλάξει σελίδα, να υπάρξει αλλαγή. Δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν για την ελληνική κοινωνία. Οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά με μία σχέση συνεργασίας, που διεκδικούμε και πιστεύουμε ξεπερνάει την ημερομηνία της 25ηςΙανουαρίου που είναι η ημερομηνία των εκλογών, πορευόμαστε. Ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού, ζητάμε την εμπιστοσύνη του, διότι είμαστε η δύναμη που θέλει την αλλαγή, με σταθερότητα, με φερεγγυότητα, με ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας». 

Η Όλγα Θεοδωρικάκου, μέλος του προεδρείου των «Πράσινων – Αλληλεγγύη» δήλωσε:
«Καλούμε σε μία νέα ευρεία και πολιτική συνεννόηση για τη διαμόρφωση ενός Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου Βιώσιμης Ευημερίας, για τη διαμόρφωση πραγματικά πλατιών και συνεκτικών αλλαγών. Επιδιώκουμε να γίνουμε μέρος των αλλαγών που προτείνουμε. Η φτώχεια, οι ανισότητες, οι διακρίσεις, όλες αυτές οι αδικίες που έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούν αντιμετωπιστούν με ανακουφιστικού τύπου παρεμβάσεις. Πρέπει να επενδύσουμε στην κοινωνική και πράσινη επιχειρηματικότητα, στην οικολογική και τεχνολογική καινοτομία προκειμένου να λύσουμε τα βαθιά προβλήματα της χώρας.  Σ’ αυτό τον αγώνα, γι’  αυτή την ανατροπή, αλλά για μια ανατροπή  δημιουργική, νέα, δυναμική σας καλούμε να είστε κοντά μας.

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η προώθηση μιας πολιτικής που προσφέρει οικολογικά, κοινωνικά και οικονομικά καινοτόμες λύσεις. Πολιτική που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας, της φτώχειας, των ανισοτήτων, στην διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους τους πολίτες, στην μείωση των κοινωνικών διακρίσεων, στην πρόσβαση όλων στο σύστημα υγείας, στην αντιμετώπιση του οικολογικού χρέους. Για να επιλυθούν τα προβλήματα χρειάζεται βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διοίκησης, κοινωνική, οικολογική και οικονομική αναγέννηση της χώρας. Χρειαζόμαστε ένα νέο Κοινωνικό, Πράσινο Συμβόλαιο Βιώσιμης Ευημερίας».